KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9482 %0,71
47,9482 %0,80
4.381,51 % -0,04
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya ile Antalya arasında uygun fiyata etliekmek satışı başlayacak. Firma hazırlığını yapıyor

Konya ile Antalya arasında uygun fiyata etliekmek satışı başlayacak. Firma hazırlığını yapıyor

Konya'da uygun fiyata etliekmek satan firma, Antalya için sürücülerin çok tercih ettiği güzergaha yeni dükkan açacak.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Konya ile Antalya arasında bulunan Beyşehir ilçesine uygun fiyata etliekmek satan Ali Usta Etliekmek Şube açacak.

80 TL'DEN SATILIYOR

Hazırlıklarını sürdüren Ali Usta Etliekmek, 1 ay içerisinde hem Beyşehir halkının hizmetine hem de Konya'dan Antalya'ya gitmek için bu güzergahı tercih eden vatandaşlara uygun fiyata etliekmek satışı yapacak. Söz konusu Ali Usta Etliekmek'te tek etliekmeğin fiyatı 80 TL'den satılıyor. Ali Usta son şubesini Şefik Can Caddesi'nde açmıştı.

ali-usta-etliekmek.jpg

KONYA'NIN LEZZETİ ETLİEKMEK

Etliekmeğin kökenine dair birçok rivayet olsa da 1200’lü yıllarda ilk kez Konya’nın Kadınhanı ilçesinde Raziye Hatun Hanı’nda yapıldığı bilinmektedir. Bu eşsiz lezzet 1923 yılında Konya kebapçılar çarşısında kayıt altına alınmıştır. Etliekmeğin kendine has pişirme teknikleri günümüze kadar değişmeden gelmiştir. Böylece etliekmek geleneği günümüzde Konya ve diğer illerde de popülerliğini korumaya devam etmektedir. Etliekmek yapımı, oldukça özen ve ustalık gerektiren bir süreçtir. İncecik açılan hamur, özel baharatlarla lezzetlendirilir ve iki bıçak arasında kıyılarak hazırlanan et ile buluşur ve taş fırında çıtır çıtır olana dek pişirilir. Yıllar geçse de etliekmeğin hazırlanma yöntemi çok az değişti. Ali Usta gibi ustaların ellerinde, geleneksel tarifler modern damak tadına uygun hale getirilse de aslında o eski lezzet korunmaya devam ediyor. Bu da etliekmeği hem zamansız hem de herkesin beğenisini kazanacak kadar özel bir hale getiriyor.

*CİHAD ALPAN/BBN HABER

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *