Konyalı çiftçiler pancar hasadı için gün sayıyor. Türkiye’nin en önemli şeker pancarı üretim merkezlerinden Konya’da hasat öncesi son hazırlıklar yapılırken gece ve gündüz sıcaklık farkının artması ve sabah saatlerinde hava sıcaklık değerinin düşmesi de pancardaki kaliteye olumlu yansıdı. Üreticiler şimdi pancar alım kampanyasının başlamasını beklemeye koyuldu. Kotaları çerçevesinde üretimlerini gerçekleştiren Konyalı çiftçiler Konya Şeker’in merkez ve Çumra kampüsleri ile kırsaldaki pancar kantarlarına pancar teslimi yapabiliyor.
Konya Şeker tarafından Çumra Şeker’in 22.pancar alım kampanyasının startı 1 Ekim’de verilecek. Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’nun da katılımı ile Çumra’da kesilecek kurdele sonrasında “besmele” çekilerek bantlar hareket ettirilecek ve yaklaşık 4 ay sürecek pancar alım kampanyasının startı verilecek.

Konya Şeker bu yıl üreticilerden 4 milyon ton civarında pancar alması ve bunu işleyip başta şeker olmak üzere gıda, hijyen, sanayi, hayvancılık ve kozmetik için üretimler gerçekleştirecek.
KONYA VE ÇUMRA ŞEKER’DE KAPASİTE ARTIRILDI
Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamada Konya ve Çumra Şeker Fabrikaları’nda üretim sürecini hızlandırmak ve kampanya dönemlerini daha verimli hale getirmek için kapasitenin artırıldığını açıklamıştı. Teknik yatırımlar hakkında bilgi veren Erkoyuncu, “Üretim sürelerini kısaltmak ve verimliliği artırmak için Konya ve Çumra fabrikalarımızda difüzyon ünitelerinin kapasitelerini artırma kararı aldık. Konya Şeker’in pancar işleme kapasitesi 12 bin ton olarak hayata geçirildi. Çumra Şeker’de ise bu kampanya döneminde pancar işleme kapasitesi 20 bin ton olacak” ifadelerini kullanmıştı.