KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9482 %0,71
47,9482 %0,80
4.381,51 % -0,04
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'da etliekmek 23 TL'ye satılıyor. Özel güne büyük indirim yapıldı

Konya'da etliekmek 23 TL'ye satılıyor. Özel güne büyük indirim yapıldı

Konya'daki bir çok restoran etliekmek fiyatlarında indirim için kıyasıya yarışırken bir konumdan çok özel indirim geldi.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Konya'da etliekmek restoranları indirimli fiyat konusu ile birbirleri ile yarışıyor. Şehirde 60 TL ile 250 TL arasında değişen fiyatlara bir firma daha özel indirim yaptı. Selahaddin Eyyubi Mahallesi'nde bulunan Serkan Usta Etliekmek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel 23 TL'den etliekmek satışı yapacak. Sadece 23 Nisan (yarın) geçerli olacak fiyatlar sosyal medyada büyük beğeni topladı. Serkan Usta'da diğer günler etliekmeğin porsiyonu 70 TL'den satılıyor.

etliekmek.jpg

ETLİEKMEK LEZZETİ
Etliekmeğin kökenine dair birçok rivayet olsa da 1200’lü yıllarda ilk kez Konya’nın Kadınhanı ilçesinde Raziye Hatun Hanı’nda yapıldığı bilinmektedir. Bu eşsiz lezzet 1923 yılında Konya kebapçılar çarşısında kayıt altına alınmıştır. Etliekmeğin kendine has pişirme teknikleri günümüze kadar değişmeden gelmiştir. Böylece etliekmek geleneği günümüzde Konya ve diğer illerde de popülerliğini korumaya devam etmektedir. Etliekmek yapımı, oldukça özen ve ustalık gerektiren bir süreçtir. İncecik açılan hamur, özel baharatlarla lezzetlendirilir ve iki bıçak arasında kıyılarak hazırlanan et ile buluşur ve taş fırında çıtır çıtır olana dek pişirilir.
*CİHAD ALPAN/BBN HABER

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *