KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9482 %0,71
47,9482 %0,80
4.381,51 % -0,04
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'da etliekmek fiyatlarına şok zam. Hamur yeni sürprizini yaptı

Konya'da etliekmek fiyatlarına şok zam. Hamur yeni sürprizini yaptı

Konya'da etliekmek hamuruna yeni zam geldi. 2024 yılında 15 TL'ye satılan 180 gramlık etliekmek hamuru 18 TL'ye yükseldi.

KAYNAK: Mustafa Kaya
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'nın vazgeçilmez lezzeti olan ve ünü dünyaya ulaşan etliekmek için yeni kararı geldi. Fırınlarda 15 TL'den satılan etliekmek hamuru 18 TL'ye yükseldi. Gelen zamların sebebi ise artan maliyetlere bağlandı.

EN SON 2024 YILINDA ARTMIŞTI

Son olarak Haziran 2024 yılının Haziran ayında 11 TL'den 15 TL'ye yükselen etliekmek hamuru dün itibari ile 18 TL'ye yükseldi. 1 yıl içerisinde etliekmeğe 2 defa zam gelmiş oldu.

KONYA'NIN LEZZETİ ETLİEKMEK

Etliekmeğin kökenine dair birçok rivayet olsa da 1200’lü yıllarda ilk kez Konya’nın Kadınhanı ilçesinde Raziye Hatun Hanı’nda yapıldığı bilinmektedir. Bu eşsiz lezzet 1923 yılında Konya kebapçılar çarşısında kayıt altına alınmıştır. Etliekmeğin kendine has pişirme teknikleri günümüze kadar değişmeden gelmiştir. Böylece etliekmek geleneği günümüzde Konya ve diğer illerde de popülerliğini korumaya devam etmektedir. Etliekmek yapımı, oldukça özen ve ustalık gerektiren bir süreçtir. İncecik açılan hamur, özel baharatlarla lezzetlendirilir ve iki bıçak arasında kıyılarak hazırlanan et ile buluşur ve taş fırında çıtır çıtır olana dek pişirilir. Yıllar geçse de etliekmeğin hazırlanma yöntemi çok az değişti. Ali Usta gibi ustaların ellerinde, geleneksel tarifler modern damak tadına uygun hale getirilse de aslında o eski lezzet korunmaya devam ediyor. Bu da etliekmeği hem zamansız hem de herkesin beğenisini kazanacak kadar özel bir hale getiriyor.

Yorumlar
K
Kadınhanlı 2 ay önce
Bu kadınhana hikayesinde iyi pazarladınız, kadınhanlılar kendilerini övmeyi çok sever zaten.
BEĞENME
0
CEVAPLA
k
kurtunutmaz 2 ay önce
Etliekmek hamurunun tanesi 49 lira olmalıdır.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Çetin ÇETMEZ 2 ay önce
49 ax. 149 yapsınlar
BEĞENME
0
CEVAPLA