KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9587 %0,61
47,9564 %0,68
4.382,69 % -0,02
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'daki vatandaşlar 80 TL'ye karın doyuruyor. 70 yıldır lezzet hiç değişmedi

Konya'daki vatandaşlar 80 TL'ye karın doyuruyor. 70 yıldır lezzet hiç değişmedi

Zengin fakir herkesin severek yemek yediği Konya’nın ünlü esnaf lokantası sadece 80 liraya karın doyurmak mümkün

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’nın en bilindik esnaf lokantalarından Kurucu Kazımağa, artan enflasyon ve yüksek lokanta fiyatlarına meydan okurcasına makul fiyatlarla Konyalıların karnını doyurmaya devam ediyor. Hizmet şartları üst düzey olmasa da hiçbir sınıf ayrımı olmaksızın zengin, fakir, işçi, memur, emekli, bürokrat, çoluk çocuk herkes canı çektikçe Kurucu Kazımağa’nın yolunu tutuyor.

whatsapp-image-2025-01-29-at-13-19-56-1-001.jpg

KURUCU KAZIMAĞA 1955'TEN BU YANA HİZMET VERİYOR
Konya’da Araboğlu Makası isimli lokasyonda Mimar Muzaffer Caddesi, Âşık Ömer Sokak’ta 1955 yılından günümüze hizmet vermeye devam eden lokantanın en meşhur lezzeti yanında soğanı ile kuru fasulye ve pilav… Kavurması da damak çatlatan Kurucu Kazımağa, tencere tencere satılan kuru fasulyelerini Çumra’da kendi tarlalarında ekiyor ya da her aşaması gözetim altında olmak kaydıyla sözleşmeli olarak ekiliyor.

cdqs6kfxeai8cej.jpg

KURU FASÜLYE 80 TL, PİLAV 50 TL
Yerli üretim olan kuru fasulyeler, sofralara gelmeden önce, Kazımağa ustaları tarafından birkaç kez pişirilerek kalite kontrolden geçirilir. Kalite kontrol uygulamasında sadece testi geçen ürünlerin mahsulleri sofralara konulmaya hak kazanıyor. 70 yıldır kaliteden ödün vermeden yaptığı yemeklerde uygun fiyat avantajını sürdürmeyi devam ettiren Kazım Ağa’da kuru fasulye 80, pilav 50, kavurma ise 330 TL’den satılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *