KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9452 %0,51
47,7810 %0,56
4.399,14 % 0,36
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'nın bu ilçesi arı gibi çalışıyor! Kazanlar gece gündüz kaynıyor

Konya'nın bu ilçesi arı gibi çalışıyor! Kazanlar gece gündüz kaynıyor

Konya’nın en küçük ilçesinde halk gece gündüz yoğun mesai yapmaya başladı. Belediyeye ek gelir olması amacıyla kışlık salça üretimi başladı.

KAYNAK: Mustafa Kaya
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’nın en küçük ilçelerinden Halkapınar Belediyesi, belediyeye ek gelir olması amacıyla salça işine girdi. Halkapınar Belediyesi tarafından kurulan tesiste üretilen ev tipi domates ve biber salçası yapımına başlandı.

whatsapp-image-2024-09-23-at-17-07-49-1.jpeg

Günümüzde doğal gıdaya dönüş olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Vardar, "Belediyemiz tesislerinde ev tipi salça üretiliyor. Artık günümüzde doğallığa yönelik bir yönelme başladı. Biz de kamu eliyle bu işin nasıl yapılabileceğini gösterme, üreticimizin elindeki domatesleri değerinde alma ve para kazandırma adına bu tesisi kurduk." diye konuştu.

whatsapp-image-2024-09-23-at-17-08-01.jpeg

Salçaların yakın bir zamanda tamamlanması planlanan Ereğli Yolu üzerindeki satış noktasında uygun fiyatlarla tüketicilere arz edileceğini ifade eden Başkan Vardar, “Tesis tamamlanıncaya kadar Saybaşı Sosyal Tesisleri’ndeki stantlarımızda ürün satışları olacak. Yöresel Ürün Satış Tesislerimizde ise bölgenin yöresel ürünü olan her şey satılacak. Odun ateşinde yufka, erişte, salça, turşu, ceviz, bandırma, beyaz kiraz reçeli başta olmak üzere bölgemizde çıkan, üretilen ne varsa satışını gerçekleştireceğiz” dedi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *