KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9417 %0,51
47,8055 %0,57
4.403,35 % 0,46
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'nın o ilçesinde üretim mesaisi başladı! hem yiyorlar, hem satıyorlar

Konya'nın o ilçesinde üretim mesaisi başladı! hem yiyorlar, hem satıyorlar

Konya’nın Halkapınar ilçesinde cevizli sucuk yapımı başladı.

KAYNAK: İha
Okunma Süresi: 2 dk

Her derde deva cevizli sucuğun faydaları say say bitmiyor. Uzmanlar tarafından basit şekere alternatif olarak önerilen ceviz sucuğu iyi bir abur cubur alternatifi olarak karşımıza çıkıyor.

Halkapınarlılar hem yiyor hem satıyor

Halkapınar'da, ceviz ve üzümlerden yapılan halk arasında ‘bandırma’ olarak bilinen cevizli sucuk yapımı başlandı. Kış aylarında vatandaşlar tarafından sevilerek tüketilen cevizli sucuklar, 2 defa üzüm ve undan hazırlanan harca bandırılarak ve 2 hafta güneşte kurutularak yapılıyor. Tamamen doğal olduğunu ifade eden vatandaşlar, cevizli sucukların sağlık deposu olduğunu, enerji verdiğini belirterek, “Bandırmalarımızı 2 defa bandırdık. Kurumaya bırakıyoruz. Yaklaşık 1 hafta kadar güneşte kuruyacak. Cevizli sucuklar çok lezzetli oluyor. Doğal üzümlerle, undan ve cevizden yapılıyor. Kışın da afiyetle yemek ve satmak için de yapıyoruz” dedi.

aw283671-01.jpg

Cevizli sucuğun faydaları

Cevizli sucuk, yüksek protein içeriği sayesinde kas gelişimini destekleyen ve enerji sağlayan önemli bir besin kaynağıdır. Ayrıca, içerdiği lif ile sindirim sistemi sağlığını destekler ve sindirimi düzenleyerek kabızlık gibi sorunları önlemeye yardımcı olur. İçerdiği karbonhidratlar sayesinde enerji deposu olan cevizli sucuk, özellikle sabah kahvaltılarında tüketildiğinde güne enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlar. Bunun yanı sıra, çinko, demir ve çeşitli vitaminler gibi mineraller içeren cevizli sucuk, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut fonksiyonlarının düzgün çalışmasına katkıda bulunur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *