Konya'da esnaflar indirimli ürünler için yarışa girdi. Şehrin bir çok noktasında kampanya yapılırken diğer yandan misafir olarak gelen bir esnaf bir buçuk kilo sucuğu 700 TL'ye satıyor.
3 KANGAL SUCUK 700 TL!
Normalde kangalını 400 TL'ye sattığını belirten esnaf, Erzurumlular Yöresel Ürünler Günü'ne özel Erzurum Kasap sucuğunun 3 kangalını 700 TL'ye sattığını söyledi. 3 kangal sucuğun ağırlığı ise ortalama 1 buçuk kiloya yaklaşırken festivaldeki stant ilgi odağı oldu.

ERZURUM'DAN GELİYOR
Yöresel pazarda sattıkları sucuğu Erzurum'undan getirdiğini söyleyen esnaf, "Bizim yaylarımızda otlayan hayvanlardan yapılıyor bu sucuk. Tadı da lezzeti de bir başka. Normalde kangalı 500 - 600 gram gelir ve biz 400 TL'den satarız. 12 Ekim'e kadar sucuğun 3 kangalını 700 TL'den satacağız. Tüm Konyalıları bekliyoruz" dedi. Erzurumlular Festivali ise, Mevlana Kültür Merkezi'nin açık otoparkında yapılıyor. Festival 12 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek.

ANADOLU'DA SUCUK KÜLTÜRÜNÜN GELİŞİMİ
Anadolu'ya yerleştikten sonra Türkler, zengin tarım toprakları ve çeşitli baharat yollarına erişim sayesinde sucuk yapımını daha da geliştirdiler. Bölgesel farklılıklar, yerel baharatlar ve pişirme teknikleriyle birleştiğinde, Türkiye'nin dört bir yanında benzersiz sucuk çeşitleri ortaya çıktı. Sucuk, özgün baharat karışımı ve yüksek et kalitesi ile ünlüdür. İşte bu çeşitlilik, Türkiye'deki sucuk kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini gösterir.
SUCUK VE TÜRK MUTFAĞI
Türk mutfağında sucuk, özellikle kahvaltılarda olmazsa olmaz bir yere sahiptir. Sucuklu yumurta (menemen), sucuklu pide gibi yemekler, Türk sofralarının vazgeçilmezleri arasındadır. Ayrıca, sucuk; çorbalar, güveçler ve diğer ana yemeklerde de kullanılarak yemeklere zengin bir tat katmaktadır.