KONYA HABER
Konya
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'da 1 buçuk kilo sucuk 700 TL! Esnaf büyük kampanya yaptı

Konya'da 1 buçuk kilo sucuk 700 TL! Esnaf büyük kampanya yaptı

Konyalılar ucuz alışverişin sırrını araştırırken diğer taraftan esnaflar kampanya yapmaya devam ediyor. Bir esnaf 1 buçuk kilo sucuğu 700 TL'den satıyor

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da esnaflar indirimli ürünler için yarışa girdi. Şehrin bir çok noktasında kampanya yapılırken diğer yandan misafir olarak gelen bir esnaf bir buçuk kilo sucuğu 700 TL'ye satıyor.

3 KANGAL SUCUK 700 TL!

Normalde kangalını 400 TL'ye sattığını belirten esnaf, Erzurumlular Yöresel Ürünler Günü'ne özel Erzurum Kasap sucuğunun 3 kangalını 700 TL'ye sattığını söyledi. 3 kangal sucuğun ağırlığı ise ortalama 1 buçuk kiloya yaklaşırken festivaldeki stant ilgi odağı oldu.

ERZURUM'DAN GELİYOR

Yöresel pazarda sattıkları sucuğu Erzurum'undan getirdiğini söyleyen esnaf, "Bizim yaylarımızda otlayan hayvanlardan yapılıyor bu sucuk. Tadı da lezzeti de bir başka. Normalde kangalı 500 - 600 gram gelir ve biz 400 TL'den satarız. 12 Ekim'e kadar sucuğun 3 kangalını 700 TL'den satacağız. Tüm Konyalıları bekliyoruz" dedi. Erzurumlular Festivali ise, Mevlana Kültür Merkezi'nin açık otoparkında yapılıyor. Festival 12 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek.

ANADOLU'DA SUCUK KÜLTÜRÜNÜN GELİŞİMİ

Anadolu'ya yerleştikten sonra Türkler, zengin tarım toprakları ve çeşitli baharat yollarına erişim sayesinde sucuk yapımını daha da geliştirdiler. Bölgesel farklılıklar, yerel baharatlar ve pişirme teknikleriyle birleştiğinde, Türkiye'nin dört bir yanında benzersiz sucuk çeşitleri ortaya çıktı. Sucuk, özgün baharat karışımı ve yüksek et kalitesi ile ünlüdür. İşte bu çeşitlilik, Türkiye'deki sucuk kültürünün zenginliğini ve çeşitliliğini gösterir.

SUCUK VE TÜRK MUTFAĞI

Türk mutfağında sucuk, özellikle kahvaltılarda olmazsa olmaz bir yere sahiptir. Sucuklu yumurta (menemen), sucuklu pide gibi yemekler, Türk sofralarının vazgeçilmezleri arasındadır. Ayrıca, sucuk; çorbalar, güveçler ve diğer ana yemeklerde de kullanılarak yemeklere zengin bir tat katmaktadır. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *