KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7052 %0
50,2099 %-0.01
9.669,03 % 0,08
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'da 10 bin kişiye Toyga ikramı: Gönüller ısıtıldı

Konya'da 10 bin kişiye Toyga ikramı: Gönüller ısıtıldı

Konya en aktif derneklerinden birisi olan Konya Aşçılar Derneği, Şeb-i Arus haftasında 10 bin vatandaşa Toyga Çorbası ikram etti.

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 1 dk

Şeb-i Arus Haftası kapsamında, Konya Aşçılar Derneği (KOGAT) tarafından Konya’da anlamlı bir hayır programı gerçekleştirildi. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin vuslat anlayışını ve paylaşma kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, 10.000 kişilik Toyga Çorbası dualarla hazırlanarak vatandaşlara ikram edildi.

KAZANLAR kaynadı, yürekler ısındı

Asırlardır Anadolu mutfağında bereketin ve birlikteliğin simgesi olan Toyga Çorbası, “Bismillah” ile kaynayan kazanlarda, gönülleri birleştiren bir sofraya dönüştü. Etkinlik boyunca paylaşmanın, dayanışmanın ve hoşgörünün en güzel örnekleri sergilendi.

Konya Aşçılar Derneği Başkanı Ali Ülkü, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Şeb-i Arus Haftası, Mevlânâ’nın insanlığa bıraktığı hoşgörü ve kardeşlik mirasını hatırladığımız çok kıymetli bir zaman dilimidir. 

Bizler de Konya Aşçılar Derneği olarak bu manevi iklimde, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, paylaşmanın bereketini yaşatmak adına 10.000 kişilik Toyga Çorbası ikramında bulunduk. Rabbim hayrımızı kabul eylesin, emeği geçen tüm ustalarımızdan ve destek veren herkesten Allah razı olsun.” Konya Aşçılar Derneği (KOGAT), geleneksel lezzetleri yaşatmanın yanı sıra sosyal sorumluluk ve hayır çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *