Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Büyükşehir Medaş Stadyumu civarında bulunan Yeniçağ Etliekmek büyük kampanyaya imza attı.
10 ADET LAHMACUN 375 TL
Yeniçağ Etliekmek son haftalarda duyurduğu kampanya ile müşterilerinin dikkatini çekti. Büyük boy 10 adet lahmacunu 375 TL'den satan Yeniçağ, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

KAMPANYAMIZ SÜRECEK
Yeniçağ Etliekmek İşletme sahibi Rahim Ceylan, "Artan maliyetlere inat fiyatları indirdik. Vatandaşlarımız doya doya yesin diye 10 adet büyük boy lahmacunu bir porsiyon yemek parasına yani 375 TL'ye satışa sunduk. İnanılmaz derecede talep var. Tek etliekmek 110 TL, Konya böreği 110 TL ve tek lahmacun 40 TL olarak belirledik. Kampanyamızda ise 10 adet lahmacunu 375 TL'den satışa sunduk. Tüm müşterilerimizi bekliyoruz. Güvenle ürünlerimizi tüketebilirler" dedi.

LAHMACUN LEZZETİ
Lahmacun belkide ülkemizin en bilinen ve en sevilen lezzetlerindendir. Yeri gelir ana yemek öncesinde mideyi hazırlar, yeri gelir bizzat ana yemeğin kendisi olur. Lahmacuna ilişkin Türk mutfak kültüründe bilinen ilk tarihi kayıt ise, Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde geçen ve Şam’da gördüğünü belirttiği “lahm-ı acînlı börek”tir.

Arapça et anlamına gelen lahm ve macun anlamına gelen acîn sözcüklerinin birleşmesi ile oluşan lahm-ı acîn sözcüğü, Evliya Çelebi’nin tarihe kaydı beraber değerlendirildiğinde “macunlaşmış et” yani Evliya Çelebi’nin deyimiyle macun gibi et içeren börek anlamının daha makul gözükmektedir. Lahmacun yağlı kıymanın taze kırmızı biberle zırhtan geçirilmesi, çekilen kıymaya Şanlıurfa Biberi (İsot), tuz ve domates salçası eklenmesi ve mayasız hamur üzerine serilen kıymalı için pişirilmesiyle” hazırlanmaktadır.