KONYA HABER
Konya
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'da bir porsiyon yemek fiyatına 10 adet lahmacun satılıyor

Konya'da bir porsiyon yemek fiyatına 10 adet lahmacun satılıyor

Konya'daki restoranlar kampanya yarışına girdi. Bu kapsamda şehrin işlek güzergahındaki bir fırın lahmacunda büyük kampanya yaptı

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Büyükşehir Medaş Stadyumu civarında bulunan Yeniçağ Etliekmek büyük kampanyaya imza attı.

10 ADET LAHMACUN 375 TL

Yeniçağ Etliekmek son haftalarda duyurduğu kampanya ile müşterilerinin dikkatini çekti. Büyük boy 10 adet lahmacunu 375 TL'den satan Yeniçağ, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

KAMPANYAMIZ SÜRECEK

Yeniçağ Etliekmek İşletme sahibi Rahim Ceylan, "Artan maliyetlere inat fiyatları indirdik. Vatandaşlarımız doya doya yesin diye 10 adet büyük boy lahmacunu bir porsiyon yemek parasına yani 375 TL'ye satışa sunduk. İnanılmaz derecede talep var. Tek etliekmek 110 TL, Konya böreği 110  TL ve tek lahmacun 40 TL olarak belirledik. Kampanyamızda ise 10 adet lahmacunu 375 TL'den satışa sunduk. Tüm müşterilerimizi bekliyoruz. Güvenle ürünlerimizi tüketebilirler" dedi.

LAHMACUN LEZZETİ

Lahmacun belkide ülkemizin en bilinen ve en sevilen lezzetlerindendir. Yeri gelir ana yemek öncesinde mideyi hazırlar, yeri gelir bizzat ana yemeğin kendisi olur. Lahmacuna ilişkin Türk mutfak kültüründe bilinen ilk tarihi kayıt ise, Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde geçen ve Şam’da gördüğünü belirttiği “lahm-ı acînlı börek”tir.

Arapça et anlamına gelen lahm ve macun anlamına gelen acîn sözcüklerinin birleşmesi ile oluşan lahm-ı acîn sözcüğü, Evliya Çelebi’nin tarihe kaydı beraber değerlendirildiğinde “macunlaşmış et” yani Evliya Çelebi’nin deyimiyle macun gibi et içeren börek anlamının daha makul gözükmektedir. Lahmacun yağlı kıymanın taze kırmızı biberle zırhtan geçirilmesi, çekilen kıymaya Şanlıurfa Biberi (İsot), tuz ve domates salçası eklenmesi ve mayasız hamur üzerine serilen kıymalı için pişirilmesiyle” hazırlanmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *