KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9587 %0,61
47,9564 %0,68
4.382,69 % -0,02
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya’da çok tüketilen sucuk bakanlık listesine girdi

Konya’da çok tüketilen sucuk bakanlık listesine girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tağşiş listesindeki son güncellemesinde SEYET Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin ‘Seyet Küpe ’ markalı piliç dilim sucuğunda mekanik ayrılmış kanatlı eti çıktı.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Geçtiğimiz günlerde standartlara uymayarak gıdada sahtecilik yapan üreticiyi gıda ve tahşiş listelerinde ifşa edeceğini duyuran Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni listesini yayınladı. Buna göre Konya’da faaliyet gösteren SEYET Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin ‘Seyet Küpe’ markalı piliç dilim sucuğunda mekanik ayrılmış kanatlı eti çıkması sebebiyle Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesine girdi.

3b99b40d-9c98-40c2-a4e1-bdef239919cc.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığının duyurduğu belgelere göre kilogram fiyatı 366 lira olan mekanik ayrılmış kanatlı eti olduğu belirlendi.

tahsis-listesi-seyet.png

"Mekanik ayrılmış kanatlı eti kullanılması ne anlama geliyor?"

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sitesinde geçen "mekanik ayrılmış kanatlı eti" ifadesi, kanatlı hayvanlardan (tavuk, hindi vb.) elde edilen etin, mekanik yöntemlerle kemiğinden ayrılması işlemini tanımlar. Bu işlemde, hayvanların kemikli kısımlarından (örneğin, göğüs ve but kemiklerinden) etin makine yardımıyla sıyrılması sağlanır. Bu şekilde elde edilen et, genellikle kıyma kıvamına benzer ve genellikle sosis, salam, nugget gibi işlenmiş et ürünlerinin üretiminde kullanılır.

Mekanik ayrım işlemi sırasında etin yapısı, normal kas etine göre daha ince lifli hale gelir ve içerisine daha fazla miktarda kıkırdak, tendon ve kemik parçacığı gibi maddeler karışabilir. Bu nedenle, mekanik ayrılmış etin üretimi ve kullanımı belirli standartlara ve sınırlamalara tabidir ve etiketlerde de bu ifadenin açıkça belirtilmesi zorunludur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *