KONYA HABER
Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0853 %0,52
47,7967 %0,58
4.460,06 % 0,54
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'da düğün pilavı fiyatlarına eski usul çözüm: Maliyet düşüyor

Konya'da düğün pilavı fiyatlarına eski usul çözüm: Maliyet düşüyor

Konya'da düğünlerin olmazsa olmazı düğün pilavı fiyatları salonlarda kişi başı 400 TL'ye kadar çıkarken bazı vatandaşlar çözümü eski usullerde buluyor

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da düğün yapmanın maliyeti giderek artan törenlerin vazgeçilmez ikramı olan düğün pilavı fiyatları giderek artışa geçiyor. Bazı vatandaşlar ise çözümü eski usullerde bularak daha ucuza pilav veriyor.

SOKAK DÜĞÜNÜ BİTTİ SALON KÜLTÜRÜ BAŞLADI
Konya düğün pilavlarının tanınan ismi İlgi Yemek Fabrikası'nın sahibi Cafer Baran, vatandaşların düğün pilavı maliyetlerini nasıl düşürdüğünü anlattı. Baran, "Konyamızda bir kültür sona erdi. Bu kültür sokak düğünleriydi. Pandemi öncesinde hemen hemen her mahallede haftada bir düğün olurdu ama pandemi sonrasında bu alışkanlık değişti ve sokakların yerini salonlar aldı" dedi.

MALİYET BU SİSTEMLE EN AZA İNİYOR
Düğün pilavı maliyetlerinin arttığını belirten Cafer Baran, "Pilav Konyamızın kırmızı çizgisidir. Fakat maliyetler neredeyse yüzde 200 arttı. Salonda maliyeti çok bulan vatandaşlara çözüm önerimiz sokak düğünleri oluyor. Sokakta yapılan bir düğünün kişi başı pilav maliyeti 190 TL'ye kadar düşüyor. Büyük organizasyonlarda ise bu rakam 170 TL'ye kadar iniyor. Hem hiç bir şeyden kaçınılmıyor hem de vatandaşlar daha az maliyetle kapı önünde pilav yiyor" ifadelerine yerdi. 

BAMYA BÜYÜK ÇIKIŞ GÖSTERDİ
Düğün pilavında maliyetleri sıralayan Cafer Baran, "Kırmızı et fiyatları son dönemlerde arttı fakat etin yanında fiyatı en çok artan kuru bamya oldu. Bamyanın kilosu sezon öncesi 3 bin ila 3 bin 500 TL arasındaydı. Sezon açılında birazda olsa bamya fiyatları geriledi fakat kilosu yine 2 bin 700 ila 2 bin 900 TL arasında değişiyor. Diğer ikramların maliyetleri ise bu 2 temel gıdanın yanında pek fazla göze gözükmüyor" dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *