Konya'da düğün yapmanın maliyeti giderek artan törenlerin vazgeçilmez ikramı olan düğün pilavı fiyatları giderek artışa geçiyor. Bazı vatandaşlar ise çözümü eski usullerde bularak daha ucuza pilav veriyor.
SOKAK DÜĞÜNÜ BİTTİ SALON KÜLTÜRÜ BAŞLADI
Konya düğün pilavlarının tanınan ismi İlgi Yemek Fabrikası'nın sahibi Cafer Baran, vatandaşların düğün pilavı maliyetlerini nasıl düşürdüğünü anlattı. Baran, "Konyamızda bir kültür sona erdi. Bu kültür sokak düğünleriydi. Pandemi öncesinde hemen hemen her mahallede haftada bir düğün olurdu ama pandemi sonrasında bu alışkanlık değişti ve sokakların yerini salonlar aldı" dedi.

MALİYET BU SİSTEMLE EN AZA İNİYOR
Düğün pilavı maliyetlerinin arttığını belirten Cafer Baran, "Pilav Konyamızın kırmızı çizgisidir. Fakat maliyetler neredeyse yüzde 200 arttı. Salonda maliyeti çok bulan vatandaşlara çözüm önerimiz sokak düğünleri oluyor. Sokakta yapılan bir düğünün kişi başı pilav maliyeti 190 TL'ye kadar düşüyor. Büyük organizasyonlarda ise bu rakam 170 TL'ye kadar iniyor. Hem hiç bir şeyden kaçınılmıyor hem de vatandaşlar daha az maliyetle kapı önünde pilav yiyor" ifadelerine yerdi.
BAMYA BÜYÜK ÇIKIŞ GÖSTERDİ
Düğün pilavında maliyetleri sıralayan Cafer Baran, "Kırmızı et fiyatları son dönemlerde arttı fakat etin yanında fiyatı en çok artan kuru bamya oldu. Bamyanın kilosu sezon öncesi 3 bin ila 3 bin 500 TL arasındaydı. Sezon açılında birazda olsa bamya fiyatları geriledi fakat kilosu yine 2 bin 700 ila 2 bin 900 TL arasında değişiyor. Diğer ikramların maliyetleri ise bu 2 temel gıdanın yanında pek fazla göze gözükmüyor" dedi.