KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9503 %0,51
47,8852 %0,57
4.404,69 % 0,49
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya’da etli ekmeğe kadın eli değdi. Çıraklıktan ustalığa uzanan yol

Konya’da etli ekmeğe kadın eli değdi. Çıraklıktan ustalığa uzanan yol

Konya'da yaşayan Neriman Gülhan Bursa, küçük bir fırında ustalarına bakarak öğrendiği etli ekmek ustalığına 10 yıldır devam ediyor.

KAYNAK: İha
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da kadın etliekmek ustasını görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Alışıla gelmişin dışında bir portföy çizerek etliekmek ustalığına giden bir yola giren Neriman Gülhan Bursa, küçük bir fırında ustalarına bakarak öğrendiği etli ekmek ustalığına 10 yıldır devam ediyor. Çocuklarının okul masraflarını karşılamak için adım attığı mesleğe temizlik personeli olarak başlayan Bursa, etli ekmek ustalığına ve işletme sahipliğine kadar yükseldi. Neriman usta, etli ekmek ustalığını kadın eliyle yürüterek öne çıkıyor.

aw495967-01.jpg

"Çıraklığını yapmadığın bir işin ustası olmak mümkün değil"

Çocuklarının okul masrafları ve ev taksitlerinin bu işe girmesine sebep olduğunu belirten etli ekmek ustası Neriman Gülhan Bursa, "20 yıllık iş hayatımız var ama 10 yılı bu işin içinde geçiyor. Mahallemizde küçük bir fırın vardı. Orada temizlik personeli olarak başladık. Yani adım adım gitti. Hemen olabilecek bir iş olmadığı için 1-2 ay tırnakta çalıştım. Etli ekmek yaptığımız yerin ismi tırnaktır. Orada çalıştıktan sonra küreğe geçsem mi, geçmesem mi, etli ekmeği atabilir miyim, atamaz mıyım gibi onu da başardık. Hızlı bir şekilde ilerlemeye başladı. Onuncu yılın devamında tamamen yapamayacağım bir iş olmadığına inandım. Şimdi yapıyorum. İşletme sahibiyim, ustayım. Klasik bir söz ama çıraklığını yapmadığın bir işin ustası olmak mümkün değil. Hikayemiz böyle başladı. Şimdi de işlerimiz güzel devam ediyor" dedi.

aw495967-06.jpg

"Konya'da kadın usta olarak tekim"

Yıllar önce oğlunun dershane parasının ilk taksitini ödemekte çok zorlandıklarını söyleyen Bursa, "Bir yere temizlikçi alınacak diye komşumuz önerdi. Yapar mıyım, yapamaz mıyım diye çok tereddüt ettim ama girdim yardımcı oldular. Kadın bir şeyi istediği zaman, hem temizliği hem de hijyeni bu işi bütünüyle başaramayacağı hiçbir şey yok. Önemli olan dürüstçe çalışmak. Konya'da kadın usta olarak tekim, işletme olarak da tekim diyorum. İşletme sahibi olabilirsin, büyük paralarla işletme açabilirsin fakat çıraklığını yaparak, ustalık dönemini geçirerek hepsini bir arada topladığıma inanıyorum" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *