KONYA HABER
Konya
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,4334 %-0.01
48,9613 %0.08
9.085,74 % 0,09
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'da etliekmek hamuruna zam geldi: 20 TL'den satışa sunulacak

Konya'da etliekmek hamuruna zam geldi: 20 TL'den satışa sunulacak

Konya'da hafta sonlarının vazgeçilmezi olan etliekmek için yeni zam duyuruldu. Hamur fiyatları 20 TL'ye çıkartıldı

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'da etliekmek hamuruna yeni zam geldi. Şehirde 23 Mayıs 2025 tarihinde 18 TL'ye yükselen etliekmek hamuru bugün alınan kararla 20 TL'ye yükseltildi. 

BAŞKAN UN FARKINI İŞARET ETTİ

Konuyla ilgili BBN Haber'e açıklama yapan Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, "Un maliyetleri arttı. Biz de mecburi bir şekilde aldığımız kararla fiyatlarla güncellemeye gittik. Yeni dönemde etliekmek hamuru 20 TL'den satılacak" ifadelerine yer verdi.

11 TL İLE ZAM SERÜVENİ BAŞLAMIŞTI

Son olarak Haziran 2024 yılının Haziran ayında 11 TL'den 15 TL'ye yükselen etliekmek hamuru Mayıs ayı itibari ile 18 TL'ye yükselmişti. Bugün gelen 2 TL'lik zam ile birlikte şehirde etliekmek hamuru 20 TL oldu.

İŞTE YENİ FİYAT LİSTESİ

KONYA VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ: ETLİEKMEK

Etliekmeğin kökenine dair birçok rivayet olsa da 1200’lü yıllarda ilk kez Konya’nın Kadınhanı ilçesinde Raziye Hatun Hanı’nda yapıldığı bilinmektedir. Bu eşsiz lezzet 1923 yılında Konya kebapçılar çarşısında kayıt altına alınmıştır. Etliekmeğin kendine has pişirme teknikleri günümüze kadar değişmeden gelmiştir. 

Böylece etliekmek geleneği günümüzde Konya ve diğer illerde de popülerliğini korumaya devam etmektedir. Etliekmek yapımı, oldukça özen ve ustalık gerektiren bir süreçtir. İncecik açılan hamur, özel baharatlarla lezzetlendirilir ve iki bıçak arasında kıyılarak hazırlanan et ile buluşur ve taş fırında çıtır çıtır olana dek pişirilir. Yıllar geçse de etliekmeğin hazırlanma yöntemi çok az değişti. Ustaların ellerinde, geleneksel tarifler modern damak tadına uygun hale getirilse de aslında o eski lezzet korunmaya devam ediyor. 

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 saat önce
Ben hafta içi yiyorum gereksiz bir genelleme olmuş
BEĞENME
0
CEVAPLA