Konya'da etliekmek hamuruna yeni zam geldi. Şehirde 23 Mayıs 2025 tarihinde 18 TL'ye yükselen etliekmek hamuru bugün alınan kararla 20 TL'ye yükseltildi.

BAŞKAN UN FARKINI İŞARET ETTİ
Konuyla ilgili BBN Haber'e açıklama yapan Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, "Un maliyetleri arttı. Biz de mecburi bir şekilde aldığımız kararla fiyatlarla güncellemeye gittik. Yeni dönemde etliekmek hamuru 20 TL'den satılacak" ifadelerine yer verdi.

11 TL İLE ZAM SERÜVENİ BAŞLAMIŞTI
Son olarak Haziran 2024 yılının Haziran ayında 11 TL'den 15 TL'ye yükselen etliekmek hamuru Mayıs ayı itibari ile 18 TL'ye yükselmişti. Bugün gelen 2 TL'lik zam ile birlikte şehirde etliekmek hamuru 20 TL oldu.
İŞTE YENİ FİYAT LİSTESİ


KONYA VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ: ETLİEKMEK
Etliekmeğin kökenine dair birçok rivayet olsa da 1200’lü yıllarda ilk kez Konya’nın Kadınhanı ilçesinde Raziye Hatun Hanı’nda yapıldığı bilinmektedir. Bu eşsiz lezzet 1923 yılında Konya kebapçılar çarşısında kayıt altına alınmıştır. Etliekmeğin kendine has pişirme teknikleri günümüze kadar değişmeden gelmiştir.

Böylece etliekmek geleneği günümüzde Konya ve diğer illerde de popülerliğini korumaya devam etmektedir. Etliekmek yapımı, oldukça özen ve ustalık gerektiren bir süreçtir. İncecik açılan hamur, özel baharatlarla lezzetlendirilir ve iki bıçak arasında kıyılarak hazırlanan et ile buluşur ve taş fırında çıtır çıtır olana dek pişirilir. Yıllar geçse de etliekmeğin hazırlanma yöntemi çok az değişti. Ustaların ellerinde, geleneksel tarifler modern damak tadına uygun hale getirilse de aslında o eski lezzet korunmaya devam ediyor.