KONYA HABER
Konya
Az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya'da halk sağlığı için öncü adımlar atılıyor

Konya'da halk sağlığı için öncü adımlar atılıyor

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin’i belediyede misafir ederek, glütensiz ekmek ve tam buğday ekmeği üzerine yürüttükleri çalışmaları paylaştı.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 3 dk

Karatay Belediyesinin destek verdiği tam buğday ekmeği kampanyası ile glütensiz ekmek uygulamaları kısa sürede önemli bir başarı sağladı. Belediyenin sağlıklı ve uygun fiyatlı ekmek temini konusundaki çalışmaları, Türkiye genelinde örnek gösterilmeye devam ediyor ve uygulamalar, ülkenin birçok yerinden takdir topluyor. Bu kapsamda, Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, Karatay Belediyesi’nin glütensiz ve tam buğday ekmeği çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Halk Ekmek büfeleri ve üretim tesislerini gezdi. Ziyarette Başkan Kılca ve Rektör Gültekin vatandaşlarla da bir araya gelerek tam buğday ekmeğinin sağlığa olan katkıları ve kampanyanın önemi anlattılar.

GÜLTEKİN: KONYA’DA ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin, yürütülen çalışmaların Konya için önemli bir şans olduğunu söyleyerek Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Gültekin; “Ben Ankara’da yaşıyorum ama özellikle bu kampanyaya destek olmak için geldim. Belediye başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valiliğimize ve Tarım Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel tesislerde tam buğday ekmeği üretiliyor ve uygun fiyata vatandaşlara sunuluyor.” dedi. Tam buğday ekmeğinin önemine dikkat çeken Rektör Gültekin, “Tam buğday ekmeği; vitamin, mineral, protein ve lif açısından çok daha zengin. Bu lifler bağırsak sağlığımız için büyük önem taşıyor. Bağırsaklar ikinci beyin olarak kabul ediliyor ve buradaki mikroorganizmalar bizim bağışıklığımızı, psikolojimizi ve metabolizmamızı doğrudan etkiliyor.” diye konuştu.

Tam buğday ekmeğinin tip 2 diyabet, kalp-damar hastalıkları ve obezite riskinin azaltılmasında önemli bir rol oynadığını vurgulayan Gültekin sözlerini şöyle tamamladı; “Tam buğday ekmeği, beyaz ekmeğe kıyasla daha düşük kilo aldırıcı etkiye sahiptir. İçeriğinde bulunan lifler, kan şekerinin dengeli yükselmesini sağlayarak ani dalgalanmaların önüne geçiyor ve böylece daha sağlıklı bir metabolizma oluşmasına katkı sunuyor. Bu özellikleri nedeniyle, tam buğday ekmeği beslenme açısından öncelikli olarak tercih edilmesi gereken bir üründür. Dolayısıyla halk sağlığı için gerçekleştirilen bu çalışmalar çok kıymetli ben tekrar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

KILCA: TAM BUĞDAY EKMEĞİ TÜKETİMİ %1’DEN %16’YA YÜKSELDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise Karatay Belediyesi’nin destek verdiği tam buğday ekmeği kampanyasının kısa sürede büyük bir başarı kazandığını belirtti. Kılca glütensiz ekmek üretiminde de öncü çalışmalar yürüttüklerini hatırlattı.

Başkan Kılca, “Birkaç ay önce tam buğday ekmeğiyle ilgili kampanyaya Karatay Belediyesi olarak destek vermiştik. Kısa sürede geniş kitlelere ulaştı. Kampanya başlamadan önce satış oranı yalnızca yüzde 1 seviyesindeydi. Bugün itibarıyla bu oran yüzde 16’ya ulaşmış durumda. Yani ürettiğimiz ekmeğin yüzde 16’sını artık tam buğday ekmeği olarak vatandaşlarımız tüketiyor. Bu bizim için çok sevindirici bir gelişme.” dedi.

Fiyatlarda indirime giderek vatandaşların sağlıklı ekmeğe daha kolay ulaşmasını sağladıklarını aktaran Kılca şunları söyledi; “Hem fiyatı düşürdük hem de yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla hemşehrilerimizin daha sağlıklı beslenmesine katkı sunduk. Bu oranları inşallah daha da artıracağız. Çünkü tam buğday ekmeği, lif ve mineral açısından beyaz ekmeğe göre 10 kat daha zengin ve bu yönüyle de hastalıklardan koruyucu özelliğe sahip.”

Kampanyaya destek veren Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin’e de teşekkür eden Başkan Kılca, “Hocamızın uzmanlığı ve desteği bizler için çok kıymetli. Kendisi bu kampanyaya destek vermek için geldi. Biz Karatay Belediyesi olarak tam buğday ekmeğinin Türkiye genelinde yaygınlaşması için her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bununla ilgili vatandaşlarımıza yakın zamanda bir müjdemiz daha olacak.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *