KONYA HABER
Konya
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya’da Kuyruk Yağıyla Taçlanan Efsane Tat: Keşkaf

Konya’da Kuyruk Yağıyla Taçlanan Efsane Tat: Keşkaf

Kısık ateşte pişer, lezzeti şahlanır. Herise adıyla da bilinen ve kuyruk yağıyla tadı zirveye çıkan ünlü lezzeti Keşkaf, asırlardır Konya’da sofraları süslüyor

Haberleri
KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’nın günümüzde çok fazla hanede yapılmasa da eskilerin iyi bildiği, müdavimi olduğu bir lezzeti var: Keşkaf… 

Herise adıyla da bilinen Keşkaf, kemikli et ve dövmenin kısık ateşte pişirilip kızdırılmış kuyruk yağı ve tereyağıyla buluştuğu, Konya’nın geleneksel ve doyurucu yemeklerinden biridir. Yıkanmış kemikli et ve dövme (buğday) basınçlı tencereye yerleştirilir; alta kemikli et, üstüne dövme konur ve tuz ile su ilavesiyle kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Kısık ateşte uzun süre pişen Keşkaf, tüm malzemelerin lezzetlerini bir araya getirir ve tam kıvamında bir yemek sunar.

KEŞKAF NASIL PİŞİRİLİR?

Pişen Keşkaf, yayvan bir tabağa alındıktan sonra üzerine kızdırılmış kuyruk yağı ve tereyağı gezdirilir. Bu son dokunuş, yemeğe hem lezzet hem de zengin bir aroma katar. Konya sofralarının baş tacı olan Keşkaf, özellikle soğuk kış günlerinde iç ısıtan, doyurucu ve şifalı bir yemektir. Her kaşıkta Anadolu’nun bereketini ve geleneksel mutfak kültürünün sıcaklığını hissettirir.

MALZEMELER

2/3 su bardağı dövme

2 su bardağı su

300 gram kemikli koyun eti

3 yemek kaşığı kuyruk yağı

2 tatlı kaşığı tuz

7 yemek kaşığı tereyağı

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *