Konya Büyükşehir Belediyesinin kafe ve restoran atağı sürüyor. Hizmet sektörüne Kafem markası ile giriş yaptıktan sonra her geçen yıl çıtayı yükselten Konya Büyükşehir Belediyesinin lezzet ve mekan şıklığını birleştiren adresi Kırkikindi’nin şubeleşme hamlesi sürüyor.

Eski Stadyum Millet Bahçesi’nde “Selçuklu” ve “Konya” Mutfağı ağırlıklı lezzetleriyle büyük ilgi ve beğeni gören Kırkikindi Restoran daha sonra Akyokuş Kasrı içerisindeki yerini almıştı.

ESKİ VALİ KONAĞI’NIN OLDUĞU YERDE
Kurulduğu günden bugüne dek Konya’da keyifli bir yiyecek deneyimleme fırsatı sunan Kırkikindi’nin üçüncü restoran şubesi yine Meram’da hayat bulacak. Aynı zamanda pastane konsepti ile hizmet verecek Kırkikindi, Meram’ın en gözde semtlerinden Ayanbey Mahallesi’ne inşa edilecek. Vali Konağı olarak bilinen yerdeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılacak olan Kırkikindi Restoran & Pastane başta saray lezzetleri olmak üzere coğrafi işaretli Konya Mutfağı ürünlerini yerli ve yabancı konuklara tanıtacak.

SARAY MUTFAĞI’NDAN LEZZETLER
Kırkikindi Restoran’da usta şeflerin ellerinde reçeteleri orijinal haline sadık kalarak hazırlanan enfes lezzetler; mutfaktan masaya kadar gelen her tabakta sarayın kültürünü, ağırlanan misafirlerin kıymetini konuklarına hissettiriyor.

İHALE 2 ARALIK’TA
Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram Ayanbey Mahallesi’nde yaklaşık 621,68 metrekare bina inşaat alanına sahip yapı için 2 Aralık’ta ihaleye çıkacak. Ahşap ve ön yapımlı çelik ile alüminyum alaşımlı bileşenlerden oluşan dış cephesiyle dikkat çekecek yapının iç mimarisi de özel bir tasarımla yapılacak ve restoran konuklarına nezih ve şık bir ortam sunacak. Bina yer tesliminden sonra 300 gün içerisinde teslim edilecek.

MENÜSÜNDE NELER VAR?
Sirkencubin ve reyhan ve nar şerbetiyle ünlü Kırkikindi Restoran’da saray sofralarının vazgeçilmez tatlarını bulmak mümkün. Humus, mütebbel, tarator, pilaki, köz patlıcan ve susam ezmesi gibi soğuk başlangıçlardan sonra bamya çorbası ve Tarhun çorbası gibi lezzetlerle mideler yumuşatılıyor.

Ardından enfes salatalar ve ara sıcaklar eşliğinde, etliekmek, saray tava, çöpleme, kuzu konfit, furun kebabı, ekmek salması, bütümet ve gerdan kebabı gibi lezzetlerle damaklar şenlendiriliyor. Elbette final ise balkabağı helvası, baklama, ekmek kadayıfı, höşmerim, sacarası, armut tatlısı ve kasefe gibi tatlılarla yapılıyor.
