KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya’dan sonra şimdi de bu ilçede açılacak. Ereğli'ye Fenni fırın müjdesi

Konya’dan sonra şimdi de bu ilçede açılacak. Ereğli'ye Fenni fırın müjdesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin önemli markalarından biri olan Fenni Fırın’ın ikinci etabını kamuoyuna tanıttı.

KAYNAK: Abdulğani Çiftçi
Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin önemli markalarından biri olan Fenni Fırın’ın ikinci etabını kamuoyuna tanıttı. Basın mensuplarıyla birlikte Fenni Fırın tesislerini gezerek açıklamalarda bulunan Başkan Altay, yeni sistemin detaylarını paylaştı.

Başkan Altay, Fenni Fırın’ın 1927 yılında hijyenik ekmek üretmek amacıyla kurulduğunu hatırlatarak, 1985 yılında yol genişletme çalışmaları nedeniyle hem markanın hem de binanın ortadan kalktığını belirtti. 2023 yılı Ağustos ayı itibarıyla halk ekmek üretiminin “Fenni Fırın” markasıyla yeniden başladığını ifade eden Altay, bugün gelinen noktada günlük 150 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşıldığını söyledi.

whatsapp-image-2025-04-18-at-10-58-01.jpeg

Altay, “Fenni Fırın şu anda Türkiye’nin en modern tesislerinden biri. Tesiste 9 adet 30 tonluk paslanmaz çelik silo ile unlar depolanıyor ve tamamen el değmeden üretim gerçekleştiriliyor. Tünel fırın sistemiyle hijyenik bir şekilde üretilen ekmekler paketlenerek satışa sunuluyor” dedi.

Tesisin sadece ekmek değil, günlük 90 bin sandviç ekmeği ve 25 bin simit üretimiyle de hizmet verdiğini aktaran Altay, simitlerin 5 TL, simit-çay ve simit-ayran menülerinin ise 10 TL’den vatandaşlara ulaştırıldığını vurguladı.

Konya’nın vazgeçilmezi olan somun ekmekten ekşi mayalı ve tam tahıllı çeşitlere kadar birçok ürünün üretildiğini belirten Başkan Altay, ilçelerden gelen yoğun talepleri de karşılamak istediklerini ifade etti. Bu kapsamda ilk olarak Ereğli’de yeni bir tesisin kurulması için çalışmaların başladığını, gerekli imar uygulamalarının tamamlandığını duyurdu.

whatsapp-image-2025-04-18-at-10-58-05.jpeg

Amaçlarının fiyatları regüle etmek ve vatandaşın en uygun fiyata en hijyenik ekmeğe ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Altay, “Şu anda 52 büfemizde satış yapıyoruz, 122 personelimizle hizmet veriyoruz. Tüm bu çabanın temelinde vatandaşımıza sağlıklı ve ekonomik gıda sunmak var,” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *