KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9579 %0,56
47,9309 %0,62
4.401,29 % 0,41
Ara
BBN Haber Konya Haber Konyalı gurmeden etliekmek tartışması. İnce uzun mu yoksa kısa geniş mi olur?

Konyalı gurmeden etliekmek tartışması. İnce uzun mu yoksa kısa geniş mi olur?

Konyalı gurme ve tv programcısı Celal Arpat, Konya’nın geleneksel lezzeti etliekmeği gündeme taşıyarak takipçilerine “Hakiki Konya Etlekmeği, ince uzun mu yoksa kısa geniş mi olur” sorusunu yöneltti

KAYNAK: Olcay Kurt
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'nın geleneksel etliekmeği hakkında yeni bir açıklama geldi. Uzun yıllar Anadolu’nun dört bir yanında “iyi” yemeğin peşinden koşan lezzet avcısı Celal Arpat, gastronomi serüvenini ekranlara taşıyor. Bir elektrik mühendisiyken yemek kültürüne olan merakı nedeniyle önce sosyal medyada ürettiği içeriklerle geniş kitlelere ulaşan akabinde tv programında sunuculuk yapan Celal Arpat, bu kez Konya’nın geleneksel lezzeti etliekmeği gündeme taşıdı. Etliekmek tartışmalarına farklı bir pencereden yaklaşıp “kısa geniş mi” yoksa “ince uzun mu?” sorusunu takipçilerine yönelten Arpat görselde de eski Konya’nın orijinal sunumuyla yapılan etliekmeği kullandı.

whatsapp-image-2025-05-28-at-17-19-48-1.jpeg

HAKİKİ KONYA ETLİEKMEĞİ KISA VE GENİŞ OLUR
Konyalı olan gurme Celal Arpat, eski mekanlara ve ustalara çok meraklı ve onlara büyük saygı duyuyor. Arpat’ın paylaşımda bulunduğu geleneksel Konya etliekmeği bugünkünden farklı olarak kısa ve geniş olarak yapılıyor. Tarihi kayıtlara göre yaklaşık 800 yıldır Konya’da yapılan bu ekmek bilinenin aksine ince ve uzun değil, boyu daha kısa ve eni daha geniş, yani daha yassı bir formda.

whatsapp-image-2025-05-28-at-17-19-48.jpeg


Geleneksel usülde lezzetli bir etli ekmek yapmak için 220 gr ağırlığındaki hamur elle ince bir şekilde açıldıktan sonra üzerine toplam ağırlığı yaklaşık 400 gr olan et ve sebze karışımı harçtan bol bol seriliyor. Bu kadar ince bir hamurun üzerine bu miktarlardaki sebzeli karışımı eşit sermek ve bunu tezgahtan küreğe dağıtmadan, dökmeden almak gerçekten zor ama bu kadar emeğin sonucunda ortaya çıkan ürün ise eşsiz bir ziyafete dönüşüyor.

Yorumlar
m
musdafa 2 ay önce
400 gram iç harcı için 300 gram hamur vardı,gurme kim sen kimsin
BEĞENME
0
CEVAPLA
N
Ne disem boş 2 ay önce
Doğru demiş Gurme ama vatandaş fiyatından dolayı ne uzun ne de kısa boyutlu etli ekmek yiyemiyor. Ülkeyi bu hale getirenlerin gözü körolsun
BEĞENME
0
CEVAPLA
O
Osman 2 ay önce
Ne var ülkemde elhamdülillah daha önce uzaya gidiyordun her halde uçakların İHA sihan vardı da biz mi bilmiyoruz düşmana sıkacak bir tane piyade tüfeğin yoktu Amerika'nın hurdası g3 leri kullanıyordun şimdi kalkmış ahkam kesiyorsun senin zihniyetin ne yaptı anlatsana rüşvet çer çöp algı heykel reklam dan. Baska
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Mustafa BAŞARAN 2 ay önce
Osman O bıkmadan usanmadan uğraştığınız heykeller size girsin
BEĞENME
0
CEVAPLA