KONYA HABER
Konya
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9503 %0,51
47,8852 %0,57
4.404,69 % 0,49
Ara
BBN Haber Konya Haber Konyalılar 8 bin yıldır bu lezzetlerden vazgeçmedi

Konyalılar 8 bin yıldır bu lezzetlerden vazgeçmedi

Konya, zengin mutfağı ile Türkiye’nin enler arasında kendisine yer buldu.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Ülkemizin her köşesi, kendine has lezzetleri ile dünyaya adını duyuruyor. Çok zengin bir mutfağa sahip olan Türkiye’de, yaprak sarmasından baklavasına, dönerinden mantısından, birçok çeşit yemek bulunuyor. Bu coğrafyada yaşamış toplumların yaratıcılığı, toprağın bereketi mutfak kültürünün oluşmasını fayda sağlamıştır.

yemek-001.jpeg

Anadolu’nun merkezindeki konumu ile tarih boyunca pek çok uygarlığın beşiği olan Konya; Roma, Bizans, Büyük Selçuklu ve Osmanlı Devleti’nin hükmü altında çok sayıda kültürel değerleri içinde barındırmıştır. Bunun sayesinde bir çok lezzetli yemeğin günümüze kadar gelmesi sağlanmıştır.

tirit-001.png

Et bolca kullanılıyor

Konya mutfağında etin bolca kullanıldığı sık sık görülürken, en lezzetli ve Konya ile özdeşleşen başlıca yemekler şunlardır; Etliekmek, Mevlana, fırın kebabı, düğün pilavı, tirit, bamya çorbası, yağ somunu, kaygana, çebiç, sac arası.

firin-kebabi-konya-firin-kebabi-siparisi-001.jpg

Konya mutfağı ilk 10’da

Konya mutfağı ülkemizin en lezzetli mutfakları arasında yer alıyor. Bir çok gurme, yemek yazarı ve aşçıdan alınan fikirler doğrultusunda Konya, Türkiye’nin en lezzetli mutfağına sahip 10 şehir arasında bulunuyor. Büyük Selçuklu döneminde şekillenen ve Mevlevi gelenekleriyle olgunlaşan Konya mutfağı geçmişi günümüze taşıyarak özgünlüğünü halen korumakta.

eregli-konya-online-etliekmek-001.jpg

8 bin yıllık lezzet

Konya mutfağının geçmişi 8 bin yıl öncesine dayanıyor. Buna Çatalhöyük kazılarında bulunmuş olan yemek kapları, mercimek ve bulgur kalıntıları kanıt olarak gösteriliyor. Günümüzde halen pişirilen mercimekli bulgur pilavı, tandır çorbası ve mercimek yemeğinin kökleri Çatalhöyük’ten bugüne geldiği düşünülüyor.

Yorumlar
G
Gonya'nın yirlisi 11 ay önce
Furun kebabından Tiritten mecburen vazgeçeli epey oldu arada bir etliekmek yer nefsimizi köreltirsek şükür ediyoruz... Konyalı olmak kebap yemek için yeterli gelmiyor.
BEĞENME
0
CEVAPLA
G
Goca gonyalı 11 ay önce
Konyanın leZzetleri saymakla bitmez
BEĞENME
0
CEVAPLA
Y
Yusuf 11 ay önce
Degil sekiz 800 bin yıl geçse bu lezzetlerden vaz geçilemez
BEĞENME
0
CEVAPLA
H
Hasan hüseyin 11 ay önce
gonyanın etlekmenden yiyipte nasıl vazgecebilcen
BEĞENME
0
CEVAPLA