KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Konya Haber Konyalılar bu tatlıya yüklendi. Herkesin evinde kilo kilo var

Konyalılar bu tatlıya yüklendi. Herkesin evinde kilo kilo var

Konyalıların Ramazan ayındaki vazgeçilmez tatlılarından kadayıf için yufkacılarda yoğun mesai var. Kilo kilo alınıp tepsi tepsi tüketilen kadayıflar envai çeşitle sofralı süslüyor

Okunma Süresi: 2 dk

Osmanlı mutfağında birçok şerbetli tatlının ortak adı olan ve asırlardır bu topraklarda birbirinden lezzetli tatlıların yapılmasına olanak sağlayan çiğ kadayıf için Konya’da yoğun bir mesai harcanıyor. Ramazan ayında iftar sofraların süsleyip, tatlıdan vazgeçmeyenlerin önemli tercihlerinden birisi olacak kadayıfın ana hammaddesi olan çiğ kadayıf bugünlerde kilogramı 135 TL’den satılıyor. Yufkacılarda taze taze hazırlanıp satışa sunulan dökme tel kadayıflar büyük ilgi görmekte.

konya-kadayif-tatlisi-3.jpg

YARI PİŞMİŞ KIVAMDA SATIN ALINIR

Tel kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilen bir yiyecek olarak biliniyor. En çok Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilir. Kadayıf sözcüğü Arapçadan gelen "kadife" sözcüğünün çoğuludur.

Tel kadayıf genellikle yumuşak ve yarı pişmiş kıvamda satın alınır. Katmanlarının arasına fıstık veya ceviz gibi maddeler konduktan sonra fırında kızartılır. Üzerine şekerli bir şurup dökülerek servis yapılır. Kadayıftan yapılan diğer bir tatlı çeşidi ise künefedir.

konya-kadayif-tatlisi-4.jpg

Bir başka kadayıf çeşidi ise burma kadayıftır. Özel bir teknikle ve bol fıstıklı olarak hazırlanan burma kadayıfı da yaygın olarak tercih edilir. Yine kadayıf sarması ve kuş yuvası da Ramazan ayında evlerde sıklıkla tercih edilen kadayıf çeşitleridir.

Yassı kadayıf ve ekmek kadayıfı ise, isim benzerliğine karşın tel kadayıftan çok farklı birer tatlı çeşididir. Bu kadayıf çeşitleri yarı-kızarmış ekmek parçalarının arasına fıstık veya ceviz içi konduktan sonra fırında pişirildikten sonra üzerine şekerli bir şurup dökülerek hazırlanır. Genellikle üzerine kaymak konarak servis edilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *