KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9482 %0,71
47,9482 %0,80
4.381,51 % -0,04
Ara
BBN Haber Konya Haber Konyalılar etliekmeği kaç liraya mâl ediyor?

Konyalılar etliekmeği kaç liraya mâl ediyor?

Restorana gidip doyana kadar etliekmek yemek artık neredeyse hayal oldu. Konyalılar lokantada etliekmeğe 180 TL vermek yerine farklı yollarla etliekmeği bu fiyatların üçte birine mâl edebiliyor

Okunma Süresi: 2 dk

Konya Lokantacılar Odası tarafından belirlenen tarifeye göre Konya’da etliekmeğin liste fiyatı 180 TL olarak belirlenirken Konyalılar artan maliyetlere rağmen geleneksel lezzetini bunun üçte birine mâl ediyor. Şehirde 60 liradan 180 liraya kadar değişen fiyatlarda etliekmek satışı yapılıyor. Vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle restorana gidip doyana kadar etliekmek yiyememekten şikayetçi. Ancak Konya’da ucuz etliekmek yemenin çeşitli yolları var.

KADINLAR PAZARI YÖNTEMİ
Bunlardan ilki Kadınlar Pazarı bölgesinden alınacak tavuk taşlık ve büyükbaş hayvan içyağından karışım ucuz kıymadan elde edilecek içle yapılacak etliekmek. Hijyen ve kalite problemi olan bu etlerden yapılacak etliekmek çok çok ucuza mal edilecektir ama lezzet sorunu kaçınılmaz olacak.

etliekmek.jpg

İkinci yol ise standardı düşük mahalle fırınları. Bazı fırınlar etliekmeği 60 TL’den satıyor. Hem sürümden kazanmak hem de düşük maliyetli girdiler nedeniyle etliekmek piyasa ortalamasının altında satılıyor. Üçüncü olarak etliekmek içini mahalle kasapları ya da marketlerden alınan etlerle evde hazırlanan içle yapılan etliekmek. Bu yöntemi seçenler genelde etliekmeği 60-70 TL bandında maliyetlendiriyor.
Zira 1 kilogram kıyma 500-600 TL bandından satılıyor. 1 kilogram sebze fiyatı ise ortalama 50 TL’den fiyatlandırılıyor. 1 etliekmeğin hamur maliyeti ise 11 TL. Tüm bunlar göz önüne alındığında 100 gram et + 100 gram sebze ve hamurdan oluşacak en düşük maliyet 66 TL’yi buluyor. Etin kalite ve fiyatına göre bu rakam 70-71 TL’yi görüyor.

Yorumlar
K
Konyalı hacı 1 yıl önce
Etliekmeklerin hamurunu da çok küçültmüşler
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Mst. 1 yıl önce
Kasapta dana kaburga orta yağlı etten çekilen kıymanın kilosu 450 TL. bir kilo domates pazarda 15 tl, 600 gr soğan 10 tl, 400 gr biber 10 tl. 12 adet etli ekmek çıkar. fırında yaptırdığında hamur ve pişirme maliyeti 11*12 = 132 TL. Toplam 450+15+10+10+132=617. Adet maliyet: 617/12=51,42 TL. Benim hesapta bu şekilde çıkıyor. 180 tl ye etli ekmek satan lokantalar et olarak antrikot mu kullanıyor? Meze olarak verdiklerini eklesen yine o fiyat etmez. Sözün özü kazıklıyorlar.
BEĞENME
0
CEVAPLA
K
Konya 1 yıl önce
50_60. Tl. Maliyeti olan bir ürünü 180. Tl ye satmak helalmi. İslamiyette bunun yeri varmi. Hem de Konya da. Çok yazık.
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Muko 1 yıl önce
Çok görmeyin muslumanlar işte ne bekliyorsunuz
BEĞENME
0
CEVAPLA
H
Haşmet 1 yıl önce
Konyalıların hiç biri bahsettiğiniz şeylerden etli ekmek yemez insanları yanıltmayin zeten bir kilo et etliekmeklik sebzesiyle 600 lira bir kilodan 13 etli ekmek çıkar hesap ortada
BEĞENME
0
CEVAPLA