KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3190 %0,44
48,5003 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Konya Haber Konya’nın iki lezzeti kapışıyor: Tandır Böreği mi, Yağ Somunu mu?

Konya’nın iki lezzeti kapışıyor: Tandır Böreği mi, Yağ Somunu mu?

Konya’nın iki efsane lezzeti yağ somunu ve tandır böreği fiyatlarıyla, lezzetleriyle yarışıyor. Ünleri şehir dışına taştı, yabancı müdavimleri oluştu

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 2 dk

Konya mutfağının geleneksel lezzetlerinden Tandır Böreği ve Yağ Somununun son yıllarda ünleri sınırları aştı. Özellikle markalaşma ve reklam ile birlikte iki lezzete ilgi de artarken, yerli ve yabancı konuklar da ilk kez denedikleri bu lezzetlere tam not verdi. 

BU LEZZETİ YENİDEN TATMAK İÇİN YOL DEĞİŞTİRİYORLAR

Öyle ki hem tandır böreğinin hem de yağ somununu artık şehir dışından müdavimleri bile var. Etliekmeğin tahtını sarsmaya başlayan bu lezzetler için özellikle tatile gidenler güzergah üzerinde direksiyonu Konya’ya kırıp yağ somunu ya da tandır böreği yemeden geçmiyorlar. Konya’da özellikle her sabah namaz sonrası yenen ve Anadolu’nun pizzası olarak nitelendirilen yağ somunu; pastırmalı, sucuklu, kavurmalı, küflü peynirli, kaşar peynirli, ballı, helvalı ve sebzeli gibi alternatifleri ile sofralara uzanıyor.  

Yağ somunu; Tırnaklanmamış küçük pide hamuru sadece üzerine biraz bastırılmış bir şekilde etliekmek fırınında pişiriliyor. Hamur, tırnaklanmadığı için üstü ince bir kabuk hâlinde ayrılarak kabarır. Somunun alt kısmı ise pamuklu kalır. Fırından çıkan yağ somununun içine 50 gram kadar tereyağı konuyor. 

UZAK DOĞULU TURİSTLER KONYA TANDIR BÖREĞİ’Nİ ÇOK SEVDİ

Konya’nın asırlık tandır ekmeği ve börek geleneği de küflü peynir, pastırma, helva, kıyma, kavurma ve patates gibi ürünlerle hamurun tandır ateşinde mükemmel uyumu ise tandır böreği ile keşfediliyor. 

Her lokma, sıcak bir hatıra ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Konyalıların, Konya’ya gelen misafirlerin ve özellikle de Uzak Doğulu turistlerin severek tükettiği tandır böreği de tandırdan çıktıktan sonra içine ve üzerine bolca sürülen tereyağıyla lezzetini katlıyor.

İŞTE EŞSİZ LEZZETLERİN FİYATLARI

Herkesin severek tükettiği bu iki lezzet fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.  Özellikle son dönemde artan maliyetler ve yeme içme sektöründeki aşırı pahalılık böreklerin fiyatlarını da etkiledi. İşte fiyatlar…
Tandır böreği fiyatları şöyle: 
Patatesli (100 TL), Peynirli (130 TL), Kıymalı (190 TL), Kavurmalı (210 TL), Kaşarlı (135 TL), Pastırmalı (275 TL), Helvalı (130 TL), Atom (patates-peynir-kıyma) 230 TL, Atom Mix (kavurma-pastırma-sucuk) 280 TL ve kıkırdak (280 TL).
Yağ Somunu fiyatları:
Küflü Peynirli (210 TL), Peynir-kavurmalı (250 TL), Peynir-Pastırmalı (250 TL), Atom (300 TL).

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 2 saat önce
Yağ somunu kadar çirkin bir yiyecek Türkiye'de yok
BEĞENME
0
CEVAPLA