KONYA HABER
Konya
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9482 %0,71
47,9482 %0,80
4.381,51 % -0,04
Ara
BBN Haber Konya Haber Lezzet Payitahtı Konya’da ocaklar Şeb-i Arus için harlandı

Lezzet Payitahtı Konya’da ocaklar Şeb-i Arus için harlandı

Gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ulusal Listesi’ne dâhil olan Konya Mutfağı, 7-17 Aralık’ta düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerinde yerli ve yabancı misafirlerin damaklarında iz bırakmaya hazır

KAYNAK: Mustafa Kaya
Okunma Süresi: 1 dk

Anadolu’nun lezzet başkenti, gastronomi kenti Konya’da tüm şehir olduğu gibi mutfaklar da Şeb-i Arus’a hazır. Huzurun, hoşgörünün ve misafirperverliğin şehri Konya, 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan Hz. Mevlana’nın Vuslatının 751. Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında birbirinden kültürü, sanatı, tarihi, şehirciliği ve mistik havası kadar lezzetleriyle de öne çıkacak. Kadim bir geleneğe sahip Konya Mutfağı’nın eşsiz lezzetleri 10 gün boyunca konukların damaklarını şenlendirecek.

img-20241207-004349.jpg

20 BİNDEN FAZLA KONUK BEKLENİYOR

Yerli ve yabancı 20 binden fazla konuğun geleceği Konya’da restoranlar en özel menülerini hazırlarken, bamya çorbasından arabaşına, etliekmekten yağ somununa, Konya Tiridi’nden Hassaten Lokma’ya, yaprak sarmasından su böreğine, fırın kebabından kuzu güvecine kadar envai çeşit lezzet damak çatlatacak.

img-20241207-wa0003.jpg

Görenlerin “hayır” diyemeyeceği, tadanların müdavimi olacağı Konya Mutfağı; Selçuklu sarayları ve Mevlevi adetlerinin karışımından oluşur. Osmanlı mutfağının etkisiyle de şekillenen Konya mutfağında genellikle kuzu ve koyun eti tüketilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *