KONYA HABER
Konya
Kapalı
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,9346 %0,23
48,8371 %0,44
8.638,84 % -1,46
Ara
BBN Haber Konya Haber Lezzetini sadece Konyalılar biliyor: Meşhur ekmek 11 TL'den satılıyor

Lezzetini sadece Konyalılar biliyor: Meşhur ekmek 11 TL'den satılıyor

Konya'nın her bölgesinde ayrı lezzetler geçmişten günümüze kadar yaşatılıyor. Lezzetini has Konyalıların bildiği ekmek 11 TL'den satılıyor

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 3 dk

Konya'nın Çumra ilçesi Alibeyhüyüğü Mahallesi'nde üretilen ve lezzetini sadece has Konyalıların bildiği ekmekler yoğun talep görüyor. Görüntüsü ve lezzeti bakımından diğer ekmeklerden baya farklı olan bu lezzet mahallede ve ilçede kapış kapış satılıyor.

HAS KONYALILAR MUTLAKA TATMIŞTIR

Alibeyhüyüğü Kılıçaslan Bereket Ekmek Fırını işletme sahiplerinden Mehmet Kılıçaslan, meşhur köy ekmeğinin 30 yıldır üretildiğini vurgulayarak, "Babam Hasan Hüseyin Kılıçaslan, Zafer bölgesinde pasta ustasıydı. Köyüne dönerek fırın işletmesi kurdu ve yaklaşık 30 yıldır değişmeyen lezzetin mimarı oldu. Konyalı olanların yolu elbette Çumra'ya düşmüştür. Bu lezzeti her Konyalı tatmıştır" dedi.

FIRINDA 11 TL'DEN SATILIYOR

Günlük binlerce üretilen meşhur köy ekmeği Kılıçaslan Bereket Ekmek Fırını'nda 11 TL'den satılıyor. Lezzeti ve doyuruculuğuyla bilinen ekmek hem Çumra ilçesinden hem de Çumra'ya bağlı tüm mahallelerden yoğun ilgi görüyor. 

tamamen bize özgü bir ekmek

Biz Kılıçaslan Bereket Ekmek Fırını olarak tam 30 yıldır bu bölgede hizmet veriyoruz diyen Hasan Hüseyin Kılıçaslan, “Bu işi kendim başlattım ve hâlâ bizzat kendim devam ettiriyorum. Fırınımızın en büyük özelliği, tamamen odun ateşinde, katkısız ve doğal ekmek üretmemizdir. Bizim ekmeğimizin hem tarifi hem de şekli kendimize özgüdür. Yuvarlak formu da olup, uzun formu en çok tercih edilenidir, tamamen bize has bir ekmek yapıyoruz. Bu özel ekmeği yıllar önce ilk olarak biz ürettik, kendi emeğimizle, kendi tarifimizle ortaya çıkardık. Zamanla çok beğenildi, meşhur oldu, hatta şimdi benzerini yapmaya çalışanlar da var. Ama biz diyoruz ki: aslı her zaman bir tane olur. Biz hâlâ aynı odun ateşinde, aynı doğallıkta, aynı ustalıkla üretmeye devam ediyoruz” dedi. 

KOLAY KOLAY BAYATLAMIYOR 

Kılıçaslan, "Ekmeklerimizde hiçbir katkı maddesi, koruyucu yok. Sadece maya, kaliteli un ve yılların tecrübesi var. Her sabah erkenden ocağımızı yakar, hamurumuzu özenle yoğururuz. Her bir ekmek, ustalığın ve emeğin sonucudur. Ürettiğimiz ekmekler sadece burada değil, il genelindeki pazarlarda da satışa sunuluyor. Ekmeklerimiz dayanıklı olduğu için müşterilerimiz genellikle fazlaca alıp dolapta muhafaza ediyorlar. Çünkü bayatlamıyor, tazeliğini ve lezzetini uzun süre koruyor. Bizim için ekmek sadece bir gıda değil; emektir, berekettir, güvenin simgesidir. 30 yıldır aynı lezzeti, aynı kaliteyi koruyarak hizmet veriyoruz. Müşterilerimizden en çok duyduğumuz söz şu: ‘Sizin ekmeğin tadı bir başka.’ Bu da bizim için en büyük mutluluk. Herkesi, katkısız, doğal, gerçek Kılıçaslan odun ekmeğimizin tadına bakmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 saat önce
Kalite tesadüf değildir
BEĞENME
0
CEVAPLA