KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Ara
BBN Haber Konya Haber Zamanında Konyalılar buldu şimdi Nevşehirliler üretiyor! Fiyatı 189 TL

Zamanında Konyalılar buldu şimdi Nevşehirliler üretiyor! Fiyatı 189 TL

Konya'nın asırlık lezzeti olan ve damaklarda bıraktığı tat ile bir çok şehrin sahip çıktığı etliekmeği Nevşehirliler üretiyor

KAYNAK: Cihad Alpan
Okunma Süresi: 2 dk

Konya'nın meşhur lezzeti etliekmek artık zincir marketlerde satılmaya başlandı. 400 gramlık paketler müşterilerini bekliyor.

KONYA BULDU NEVŞEHİR ÜRETİYOR

400 gramlık paketler halinde satılan etliekmek 8 parçadan oluşuyor. Konya tabiri ile duble satılan etliekmeği vatandaşlar denemeye başladı. Ana vatanı Konya olan etliekmeğin ilginç yanı ise Nevşehir’de bir firmanın üretmesi oldu. Konyalılar bu duruma, "Biz bulduk onlar sahip çıktı" yorumu yaptı.

FİYATINA ZAM GELDİ

Market raflarına geçtiğimiz hafta 130 TL ile yerleşen etliekmeğin fiyatı 189,90 TL oldu. Vatandaşlar Bim'de satılan fiyatı daha uygun olan ürünlere yöneldi.

KONYA BU FİYATA ALMAZ!

Konya'da adeta yarış yapan lokantalar etliekmek kampanyalarını bir bir duyuruyor. Şehirde en düşük etliekmek 75 TL'den başlıyor. Bir çok lokanta ise fiyatı 100 TL'ye sabitledi. Bim'de hazır olarak satılan ve paketi tek etliekmeğe denk gelen ürünün fiyatı 189,90 TL olarak belirlendi. 

Konyalılar bu durum karşısında hem fiyatı hem de ürünün ısıtılarak hazırlanmasını zahmet olarak gördü. Lokantalarda etliekmek yiyen vatandaşlar hem uygun fiyata hem de zahmetsiz bir şekilde lezzeti tüketiyor.

ETLİEKMEK LEZZETİ…

Geleneksel usülde lezzetli bir etli ekmek yapmak için 220 gr ağırlığındaki hamur elle ince bir şekilde açıldıktan sonra üzerine toplam ağırlığı yaklaşık 400 gr olan et ve sebze karışımı harçtan bol bol seriliyor.

 Bu kadar ince bir hamurun üzerine bu miktarlardaki sebzeli karışımı eşit sermek ve bunu tezgahtan küreğe dağıtmadan, dökmeden almak gerçekten zor ama bu kadar emeğin sonucunda ortaya çıkan ürün ise eşsiz bir ziyafete dönüşüyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *