AB, Konya'daki mülteciler için harekete geçti! Sağlık merkezleri geliyor

Konya’ya sağlık yatırımları hız kesmiyor. Şehre müjdesi verilen ikinci Şehir Hastanesi ve Diş Sağlığı Merkezi’nden sonra şimdi de AB finansmanıyla sığınmacılar için iki yeni Göçmen Sağlığı Merkezi için ihaleye çıkılıyor
AB, Konya'daki mülteciler için harekete geçti! Sağlık merkezleri geliyor

Konya sağlık alanındaki yatırımlara her geçen gün yenilerini ekliyor. Konya Şehir Hastanesi, Numune Hastanesi, Meram Devlet Hastanesi (eski SSK), Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine ilave olarak güçlü özel sağlık yatırımlarıyla bölgenin en önemli sağlık üssü olan Konya’ya yeni dönemde ikinci bir şehir hastanesi ve diş sağlığı merkezi yapılacak.

konya-saglik-ussu-2.jpg

2 YENİ GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZİ
Antalya Çevre Yolu üzerinde inşa edilecek Şehir Hastanesi ve Meram Ateşbaz Mahallesi’ne kazandırılacak Diş Sağlığı Merkezi’nin müjdesi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmişti. Şimdi de Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “Herkes İçin Sağlık Hizmetleri Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi” (SHIFA) kapsamında Konya’da göçmenler için iki yeni sağlık merkezi inşa edilecek.
SELÇUKLU VE MERAM’A YAPILACAK
1 Temmuz’da yapılacak ihalenin ardından Aşağıpınarbaşı Bosna Hersek bölgesinde 5+5 Göçmen Sağlığı Merkezi yapılacak. Ayrıca Meram Larende GSM de kapsamlı tadilat ve yeni ilavelerle yeniden yapılıp hizmete alınacak. Sağlık Bakanlığı’nın AB ile imzaladığı 79 milyon 319 bin 500 avroluk hibe kapsamında yurt içinde belirlenen illerde 65 Göçmen Sağlığı Merkezi inşa edilecek.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum