Bakanlık harekete geçti! Konya'da üretilen bu ürün yasaklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetim sonucunda bir firmanın ürettiği cam ürünler yasaklandı
Bakanlık harekete geçti! Konya'da üretilen bu ürün yasaklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü’nün ilan.gov.tr'de yaptığı duyuruda, "7223 Sayılı “Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu” ile ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde Müdürlüğümüzce yürütülen “Piyasa Gözetimi ve Denetimi” faaliyeti kapsamında Büyükkayacık Osb Selçuklu/Konya adresinde ürettiği Isıl Olarak Temperlenmiş Soda Kireç Silikat Emniyet Camı (Temperlenmiş Cam) ürünü üretim yerinde denetime tabi tutulmuş olup, denetim sonucunda 7223 sayılı Kanunun 7/1-b maddesinde belirtildiğinin aksine ürüne ilişkin teknik dosyanın hazırlanmadığı, uygunluk değerlendirme işlemlerinin yaptırılmadığı, uygunluk beyanı ve uygunluğu gösteren diğer belgelerin düzenlenmediği, 13/2 maddesi hükmüne aykırı olarak uygunluk işaretinin (“CE” işareti) ürüne uygunluk değerlendirme işlemleri yapılmadan konulduğu ve 13/1 maddesi hükmüne aykırı fiil sebebiyle firma tarafından üretilen Isıl Olarak Temperlenmiş Soda Kireç Silikat Emniyet Camı (Temperlenmiş Cam) ürününün piyasaya arzının yasaklanmasına karar verilmiştir. Denetlenen firma tarafından üretilen Isıl Olarak Temperlenmiş Soda Kireç Silikat Emniyet Camı (Temperlenmiş Cam) ürünün kullanılmaması önemle rica olunur" ifadelerine yer verildi.

Temperli Cam Nedir?
Temperli cam, yüksek sıcaklıklarda ısıtıldıktan sonra hızlı bir şekilde soğutulan bir cam türüdür. Bu işlem, camın dayanıklılığını ve mukavemetini artırır. Standart camlara göre dört ila beş kat daha güçlüdür. Temperli camın kırılması durumunda, küçük ve zararsız parçalara ayrılır, bu da yaralanma riskini önemli ölçüde azaltır.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.