Başkan Altay saldırıların yıl dönümünü unutmadı

Başkan Altay saldırıların yıl dönümünü unutmadı

Dünya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in Gazze’de 7 Ekim 2023’ten itibaren sürdürdüğü saldırıların yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Dünya Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İsrail’in Gazze’de 7 Ekim 2023’ten bu yana devam ettirdiği katliam ve soykırıma tüm dünya sessiz kalsa da Türkiye’nin Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Başkan Altay, İsrail’in Filistin’de uzun süredir devam eden baskıyı 7 Ekim 2023’ten itibaren büyük bir katliam ve soykırıma dönüştürdüğünü belirterek, “İsrail rejimi, tam bir yıldır kadın-çocuk demeden insanları katlediyor ve yakın tarihin en büyük katliamını tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirmeye devam ediyor. Bir yıldır gözünü kan bürümüş İsrail, 17 bini çocuk, 11 bini aşkın kadın olmak üzere yaklaşık 42 bin Filistinliyi öldürdü. Camiler, hastaneler ve okullar gibi sivil yapıları yıkarak, yüz binlerce masum insanı evsiz bıraktı. 7 Ekim’den itibaren Gazze, insanlığın vicdanının gömüldüğü bir yer haline geldi. Gazze, tüm Müslümanların ortak mücadelesi; hepimizin sınavıdır” ifadelerini kullandı.

konya-filistin-mitingi.jpg

İsrail rejiminin Gazze’deki trajediyi genişleterek Lübnan’a göz diktiğini ve orada da masum insanların canını almaya başladığını belirten Başkan Altay, sözlerine şu şekilde devam etti: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye, Gazze’ye en çok yardım ulaştıran ülke konumundadır. Tarih boyunca her zaman mazlumun yanında ve zalimin karşısında duran ülkemiz, İsrail’in saldırılarının hedefi olan Lübnan halkının ve hükümetinin de yanındadır.”

Başkan Altay, İsrail’in saldırılarını Dünya Belediyeler Birliği başta olmak üzere her platformda dile getirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Dünya sessiz kalsa da biz asla sessiz kalmayacağız. Haksızlık sona erene ve suçlular yargılanana kadar sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. İsrail, işlediği suçların bedelini en ağır şekilde ödeyecek. Bir kez daha İsrail’in saldırgan tutumunu kınıyor ve bu olaylarda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Her türlü zorluğa rağmen mücadeleye devam eden Filistinli kardeşlerimize içten selamlarımı gönderiyor ve onlara zafer diliyorum. İsmail Heniyye başta olmak üzere Filistin’deki tüm şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.