Buğday 9 TL, Konya'da ekmek 9 TL! Fiyatlar sitem ettiriyor

Konya'da ekmek fiyatları 9 liradan satılıyor. Konu ile ilgili konuşan Unlu Mamulleri temsilcisi ekmek israfının ve ekmek fiyatlarının neden olduğu haksız rekabetin öncelikli sorunları olduğunu belirtti.
Buğday 9 TL, Konya'da ekmek 9 TL! Fiyatlar sitem ettiriyor

Konya'da ekmek fiyatlarının yüksek olmasının nedeni belli oldu. Konya Sanayi Odası’nın Eylül Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Memiş Kütükcü’nün başkanlığında yapılan toplantıda, KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Zahid Çatlı, Oda’nın aylık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Meclis toplantısında ayrıca KSO 3. ve 4. Meslek Komitesi Başkanları da birer sunum gerçekleştirerek, yaptıkları çalışmalar ve sektörleri hakkında bilgi verdi.

EKMEĞİ İŞÇİLİK Mİ VURUYOR?

İlk olarak sunumunu gerçekleştiren Konya Sanayi Odası’nın Un-Unlu Mamuller ve Ekmek Üretim Sanayini temsil eden 3. Meslek Komitesi’nin Başkanı Osman Doğan, sağlıklı ve doğal beslenme bilinciyle beslenme kalitesini artırmayı amaçladıklarını söyledi. Fırıncılık sektörünün öncelikli sorunları hakkında bilgi veren Doğan, işletmelerin küçük olması ve teknoloji kullanımının yetersiz olmasının, ekmek israfının ve ekmek fiyatlarının neden olduğu haksız rekabetin öncelikli sorunları olduğunu belirtti. Doğan, şöyle devam etti: “İşçilik maliyetlerinin yüksek olması, kalifiye eleman ihtiyacı, üretim aşamalarındaki gramaj konuları, enerji ve kira maliyetleri sektörümüzün önde gelen sorunları arasında yer alıyor. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de ekmek ve unlu mamuller sektöründe çalışan kişilerin mutlaka sektörle ilgili eğitim alma zorunluluğu getirilmeli, yine meslek liselerinde sektörümüzle ilgili bölümler açılarak öğrencilerin burayı tercih etmesi teşvik edilmeli.”

BİR KİLO BUĞDAYDAN 3 EKMEK ÇIKIYOR

Konuyla ilgili BBN Haber'e konuşan üreticiler, "Biz hesapladık, bir kilo buğdaydan 3 adet ekmek çıkıyor. Düz hesap olarak bakalım. Ortalama 330 gram desek tam anlamı ile 3 ekmek yapıyor. Buğdayı biz 9 liradan zar zor sattık. Tek ekmeği 9 liradan alıyoruz. Tek ekmeği maliyete çıkalım, diğer ekmeği işçi ve diğer masraflara çıkalım. Kalan 3'üncü ekmeği kim yiyor? Bu fiyatlar neden bu kadar çok anlamıyoruz. Zaten çiftçi istediğini bulamadı" şeklinde görüş belirttiler.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.