Doltonlar çetesine Konya'da operasyon

Konya dahil 6 ilde elebaşılığı yurt dışında tutuklu olarak bulunan Beratcan Gökdemir'in, Doltonlar adı verilen organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Antalya merkezli 6 ilde, elebaşılığı yurt dışında tutuklu bulunan Beratcan Gökdemir (Can Dalton) tarafından yönetilen organize suç örgütüne (Daltonlar) yönelik "KUYU-27" operasyonu düzenlendi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında, Antalya, İstanbul, Adana, İzmir, Konya ve Diyarbakır'da 32 şüpheli gözaltına alındı.

Suç örgütünün, kendilerine haraç vermeyen iş insanlarını darp ederek, ikametlerine, iş yerlerine ve araçlarına saldırı düzenlediği belirlendi. Ayrıca, suç örgütünün "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak", "Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs", "Kasten Yaralama", "Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması", "Mala Zarar Verme" ve "Ölümle Tehdit" suçlarını işlediği tespit edildi.

Operasyon sonucunda 23 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve yüklü miktarda para ele geçirildi. Antalya Başsavcılığı ve operasyonu yürüten polis ekipleri, kararlılıkla organize suç örgütleriyle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.