Ekici, besicilerle bir araya geldi

Ekici, besicilerle bir araya geldi
Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Selçuklu Pazar Yeri’nde besici ve vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Selçuklu Kurban Pazar Yeri’nde besicilerle bir araya geldi. Hareketsizlik gözlemlendiğini pazar yerinde alım gücü düşen vatandaş fiyatları yüksek bulurken, besici de artan maliyetler ve satışların düşüklüğünden dert yandı.

Geçtiğimiz yıla oranla yoğunluğun yaşanmadığı gözlemlenen pazar yerinde bir besici, vatandaşın fiyat sorup gittiğini söyledi. Besiciler, “Gelen müşteriye fiyatı veriyoruz, adam hiçbir şey demeden dönüp gidiyor. Fiyatlar çok yüksek. Tabi bize göre maliyetler çok yüksek ama müşteride ‘geçen sene aldığım hayvan 16-17 bin liraydı’ diyor. Biz de 40 bin civarı fiyat çektiğimiz için vatandaş şaşırıyor” dedi.

“BU İŞİ ARTIK HERKES BIRAKACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Maliyetlerden dolayı birçok besicinin üretimden çekildiğini söyleyen bir başka besici ise, “Maliyetler çok arttığı için, üretimler artık biraz sıkıntıya girmeye başladı. Bu işi artık herkes bırakacak gibi görünüyor. Eskiden 3-4 tane kapı komşum vardı. Şimdi o 3 kapı komşundan 1 tanesi bile yok. Üretimde ciddi bir daralma var” ifadelerini kullandı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.