Gençler, Konya'ya özgü saat kulesi tasarladı

Gençler, Konya'ya özgü saat kulesi tasarladı

Konya'daki gençler, Creathon'24 kapsamında Konya'nın kültürel mirasını modern tasarımlarla buluşturarak yeni bir "Saat Kulesi" konsepti geliştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) öncülüğünde, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye Tasarım Vakfı, ODTÜ Tasarım Fabrikası ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu’nun iş birliğiyle Creathon’24 etkinliği, bu yıl “Saat Kulesi” temasıyla gerçekleştirildi. Üçüncüsü düzenlenen etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanından katılan gençlerin yenilikçi projelerini hayata geçirmelerine fırsat sundu.

creathon24-saat-kulesi-konya.jpg

Creathon’24 kapsamında, farklı disiplinlerden gelen gençler, kültürel mekanlara yönelik geliştirdikleri projeleriyle yarıştı. Etkinlik, katılımcıların disiplinler arası düşünme ve tasarım becerilerini geliştirmelerini amaçlayan bir platform sundu. Gençler, Konya’nın kültürel simgelerinden biri olan “Saat Kulesi” temasına dayanan projeleriyle jüri önünde yeteneklerini sergiledi.

KONYA’YA YENİ BİR BAKIŞ: GENÇLERDEN SAAT KULESİ TASARIMLARI
Sosyal İnovasyon Ajansı ve Kapsül Teknoloji Platformu tarafından düzenlenen bu yarışmada, gençler kültürel mirası modern fikirlerle buluşturdu. 36 saat süren tasarım maratonunda, 11 farklı şehirden gelen 13 takım, Konya’nın merkezinde işlevsel bir “Saat Kulesi” oluşturma amacıyla projeler geliştirdi. Yarışmanın finali Kapsül Teknoloji Platformu’nda gerçekleşti ve başarılı takımlar ödüllerini aldı.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.