Hanya'yı Konya'yı görmek deyimi nereden geliyor?

Hanya'yı Konya'yı görmek deyimi nereden geliyor?

Hanya'yı Konya'yı anlamak (bilmek, görmek) deyimi nereden geliyor? Uğruna bestelerin yazıldığı deyimin gerçeği sosyal medyada gündeme geldi.

Deyimlerin anlamı, genellikle bir metafor, benzetme veya bir hikaye gibi bir anlatımla ifade edilir. Deyimler, dilin zenginliğini ve kültürel birikimini yansıtmaktadır. Bunlardan en çok kullanılanlar arasında yer alan Hanya'yı Konya'yı görmek deyimi nereden geliyor? Sosyal medyada gündem olan deyimi, Öğretmen İlker Şahin açıkladı.

DEYİMİN ANLAMI NE?

Hanya'yı Konya'yı anlamak (bilmek, görmek) deyiminin açıklaması ve doğru kullanımı ile ilgili Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından bilgi paylaşılmıştır. Bu deyimin açıklaması ile ilgili bilgi edindikten sonra deyimi gerek cümle içerisinde gerek günlük hayatta rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İŞTE HANYA'YI KONYA'YI GÖRMEK DEYİMİNİN GELDİĞİ YER

Öğretmen İlker Şahin yaptığı paylaşımda, ""Hanya'yı Konya'yı görmek (veya anlamak)" deyimindeki "Hanya" Girit adasındaki bir şehir. Deyimde geçen "Konya" ise aslında "Gonia". O da Girit'teki bir başka şehir" ifadelerine yer verdi.

gmwfedqwyaatbed.jpg

UĞRUNA BESTELER YAZILDI

Konyaspor taraftarları Nalçacılılar Grubu, yazdığı besteler ile gönülleri feth ederken, bir bestesinde "Bizi küçümseyenlere kesin cezayı, Görsünler Hanya’yı Konya’yı, O forma kutsaldır artık verin hakkını, Mesut edin Nalçacılılar’ı..." sözlerine de yer vermiştir.

FİZAN'A SÜRERLER DEYİMİ

Türkçede uzaklık ifade eden, "Fizan'a sürerler!" deyimindeki Fizan ise Osmanlı'nın günümüz Libya topraklarındaki Fizan Sancağı'ndan...

gmzt1xtwsaam6ri.jpg

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum