İşte ahde vefa… İsmi Konya caddelerinde yaşatılacak

İşte ahde vefa… İsmi Konya caddelerinde yaşatılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi Meclisi örnek bir ahde vefa kararına imza attı. Geçtiğimiz günlerde vefat eden Konya’nın sevilen şahsiyeti artık caddeye verilecek ismi ile yaşatılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi şehrin değerlerine sahip çıkmaya, Konya’ya madden ve manen önemli katkılar sağlayıp şehrin bir dönemine damga vurmuş şahsiyetlere vefasını sergiliyor. Kültür sanat, folklor ve ilim alanındaki değerlere hem yaşarken hem de ahirete irtihal ettiklerinde taltif uygulamasına devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Meclis yoluyla yine önemli bir karara imza attı.

Konya’nın önemli manevi şahsiyetleri arasında yer alan ve 5 Nisan 2023’te Rahmet-i Rahman’a ulaşan, ardından da 6 Nisan’da büyük bir katılımla son yolculuğuna uğurlanan merhum Hasan Hüseyin Varol’un ismi de Konya caddelerinde yaşatılacak. Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararıyla merhumun ismi merkez ve ilçelerde bulunan imar planına göre açılmış veya açılacak olan cadde ve sokağa verilecek.

hasan-huseyin-varol.jpg

HASAN HÜSEYİN VAROL KİMDİR

Hasan Hüseyin Varol, 1934 yılının şubat ayında Konya’da dünyaya geldi. Eğitimdeki başarısının ardından kısıtlı imkanlarına rağmen ailesi onun daha iyi bir eğitim alması için Konya’ya hicret etmiştir. Konya Sultan Selim Camii İmam Hatibi Şükrü Efendi’de başladığı hafızlık çalışmasını 1948 yılında tamamlamıştır. Bu yıllarda tecvit derslerini Ağazâde Osman Efendi’den, Arapça tahsilini de o dönem Konya merkez vaizlerinden Hacı Tahir Büyükkörükçü’den almıştır.

Varol, 1952 yılında İstanbul Tophane Nusretiye Camii’nde müezzinlik görevine başlamış, Enderunlu İsmail Efendi’den ta’lim dersleri alırken aynı zamanda Mustafa Saffet Efendi’den de Arapça, o yıllarda Sultanahmet Cami imamı olan bestekar Hafız Sadettin Kaynak'tan ses ve makam derslerine devam etmiştir. İstanbul’dan Konya'ya döndükten sonra özel derslerle eğitimini sürdüren Hasan Hüseyin Varol, sırasıyla Hasta Mehmet Cami, Mengene Cami, Çiçekçiler Cami, Uluırmak Burhandede Cami, Sultan Selim Camii ve son olarak da Kapu Camiilerinde imam hatip olarak görev almıştır. 1959-1963 yılları arasında ise Konya İmam Hatip Okulunda Kur’an muallimliği yapmıştır. 1975 yılında Hayra Hizmet Vakfı’nı kurarak tüm sosyal, kültürel ve dini yardımlaşma faaliyetlerini bu vakıf eliyle sürdürmeye başlamıştır. Yıllarca Konya’nın büyük camilerinde imam hatiplik görevi yaptıktan sonra 1982 yılında Kapu Camii’nden emekliye ayrılan Hasan Hüseyin Varol, bu yıldan sonra eğitim, kültür ve sosyal hizmetlerini Hayra Hizmet Vakfı bünyesinde devam ettirmektedir. Şu anda bu vakfın genel kurul üyesi ve kurucu başkandır.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.