Karatay'a yeni cadde geliyor, Konya'da trafik sorunu çözülüyor

Karatay Belediyesi öncülüğünde yapılan yeni caddeye Konya’nın merhum ilim insanlarından Hasan Hüseyin Varol’un ismi veriliyor
Karatay'a yeni cadde geliyor, Konya'da trafik sorunu çözülüyor

Konya’da yen yol ve caddelerle trafik rahatlatılmaya çalışılıyor. Günden güne artan araç yoğunluğuyla birlikte kent merkezindeki yollar trafik yükünü çekemez haline gelirken Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri ana arterlere ilave olarak yeni yol ve caddeler açarak trafiği rahatlatmaya devam ediyor.

whatsapp-image-2024-07-16-at-09-58-40.jpeg

Bu doğrultuda oluşan ihtiyaca cevap vermek için harekete geçen Karatay Belediyesi de Karaman Yolu’nu Ereğli Yolu’na bağlayacak ve aynı zamanda Adana Çevreyolu Caddesi ile Kanal Caddesi’nin yükünü alacak yol yapıyor. Yeni sanayi sitelerine alternatif yol olacak bu caddenin ismi de Hasan Hüseyin Varol Caddesi olacak. Konya’nın merhum ilim insanlarından Hasan Hüseyin Varol’un adının yaşatılması vatandaşlardan da takdir topladı.

whatsapp-image-2024-07-16-at-09-58-41.jpeg

Kapu Camii emekli imamı, Hayra Hizmet Vakfı kurucusu Hafız Hasan Hüseyin Varol 6 Nisan 2023’te vefat etmişti. Konya'nın tanınmış simalarından Kur’an muallimi Hafız Hasan Hüseyin Varol, 1934 yılında Bozkır’ın Kızılçakır köyünde dünyaya gelmiş ve çocukluk yılları bu köyde geçmişti. Küçük yaşlardaki gayreti ve Kur’an okuma hususundaki kabiliyeti köy hocaları tarafından tespit edilmiş, daha iyi bir eğitim alması için Konya’ya gitmesi tavsiye edilmişti. Kısıtlı imkanlarına rağmen ailesi onun daha iyi bir eğitim alması için Konya’ya hicret etti.

whatsapp-image-2024-07-16-at-09-58-55.jpeg

Sultan Selim Camii İmam Hatibi Şükrü Efendi’de başladığı hafızlık çalışmasını 1948 yılında tamamlayan Varol, tecvit derslerini Ağazâde Osman Efendi’den, Arapça tahsilini de o dönem Konya merkez vaizlerinden Hacı Tahir Büyükkörükçü’den almıştır. Uzun yıllar Konya’nın büyük camilerinde imam hatiplik görevi yaptıktan sonra 1982 yılında Kapu Camii’nden emekliye ayrılan Hasan Hüseyin Varol, ardından eğitim, kültür ve sosyal hizmetlerini Hayra Hizmet Vakfı bünyesinde devam ettirmişti.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum