Karatay’da güller açtı

Karatay’da güller açtı
Karatay Belediyesi, Hz. Mevlana'nın vuslatının 750. yılı ve Mevlana Yılı vesilesiyle Hz. Pir'in ismini taşıyan gül bahçesini şehre kazandırdı. İlk gün ziyaretçileri renk cümbüşü ve gül kokusuyla mest oldu

Karatay Belediyesi tarafından yapılıp şehre kazandırılan ve Mevlana Gül Bahçesi olarak isimlendirilen bahçe sezonu açtı.

whatsapp-image-2023-07-01-at-19-03-25.jpeg

Karatay Karaaslan Üzümcü Mahallesi’nde 13 bin 700 metrekarelik bir alanda kurulan Karatay Gül Bahçesi, ilk misafirlerini ağırladı. Karatay Gül Bahçesi; gölgelikli salıncak, gül şemsiyesi, gazebo, gül takı, travers yürüyüş yolları, gül ağaçları ve daha birçok objesiyle vatandaşların yeni uğrak yeri haline gelecek.

whatsapp-image-2023-07-01-at-19-03-25-2.jpeg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Mevlana Gül Bahçesi’nin Konya’ya kattığı güzelliğin yanı sıra aynı turizme de katkı sağlayacağını ifade etti.

İlçedeki yeşil kuşak çalışmalarıyla Karatay’ı her geçen gün daha da güzelleştirdiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu kapsamda şehre kazandırdıkları Karatay Gül Bahçesi’nin misafirleri ağırlamak için gün saydığını söyledi.

whatsapp-image-2023-07-01-at-19-03-25-3.jpeg

Gül bahçesinin bugün itibariyle açıldığını ifade eden Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak ilçenin tamamında yeşil kuşak çalışmalarımız, park ve bahçe projelerimizle hemşehrilerimizin hizmetindeyiz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz artık bahçemizin son dokunuşlarını yapıyor. Karatay Lavanta Bahçelerimiz, Hobi Bahçelerimiz ve yeşil kuşak çalışmalarımızla Karatay’ımızın güzelliğine güzellik katıyoruz.

whatsapp-image-2023-07-01-at-19-03-25-1.jpeg

Karatay Lavanta Bahçelerimiz; kokusu ve görüntüsüyle ilçemizi süslüyor, Karatay’a bambaşka bir hava katıyor. Karatay Lavanta Bahçelerimizin hemen karşısına konumlandırdığımız ve Karatay Mevlana Gül Bahçesi ismini verdiğimiz gül bahçemizde şehrimize çok yakıştı. İnşallah burası da vatandaşlarımızın yeni bir uğrak noktası haline gelecek” dedi.

whatsapp-image-2023-07-01-at-19-03-26.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum