Konya başta olmak üzere birçok ilde miting hazırlığı

Konya başta olmak üzere birçok ilde miting hazırlığı

Yarın Türkiye genelindeki 60'tan fazla noktada Filistin için etkinlikler düzenlenecek. Konyalılar da Mevlana Meydanı'nda toplanarak Filistin'in yanında olduklarını bir kez daha gösterecek.

Türkiye genelinde 60’tan fazla şehirde Filistin’e destek amacıyla yürüyüş, miting ve basın açıklaması gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerden biri de 6 Ekim 2024 Cumartesi günü Konya’da yapılacak. Konya’daki miting, Mevlana Meydanı’nda saat 13.00’te başlayacak ve “Soykırıma İsyan” teması altında düzenlenecek.

konya-mevlana-meydani-miting.jpg

Mitingin organizasyonu Konya Sivil Toplum Kuruluşu Platformu ve Filistin Destek Platformu tarafından yürütülüyor. Etkinlik kapsamında Filistin halkına yönelik zulme dikkat çekilmesi ve İsrail’in uyguladığı politikaların protesto edilmesi hedefleniyor. Katılımcılar, Filistin’de yaşanan insan hakları ihlallerine karşı tepkilerini dile getirirken, aynı zamanda Filistin halkının yanında olduklarını gösterecek.

Mitingde ayrıca bir basın açıklaması da yapılacak. Bu açıklamada, Filistin’de süregelen çatışmalar ve uluslararası toplumun bu konudaki tutumu ele alınacak. Organizasyon komitesi, tüm Konya halkını Filistin halkına destek olmaya ve bu önemli etkinliğe katılmaya davet etti.

konya-ozgur-filistin-mitingi.jpeg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.