Konya bu mahallelere veda edecek! Büyük dönüşüm başlıyor

Konya kent merkezinde kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışmalarının startını Sultanşah Caddesi’nde veren Konya Büyükşehir Belediyesi şimdi de Numune çevresinde yeni projeler için düğmeye bastı
Konya bu mahallelere veda edecek! Büyük dönüşüm başlıyor

Konya kent merkezinin en eski yerleşim yerleri bir bir kentsel dönüşüm projelerine dahil ediliyor. Sırada Numune Hastanesi çevresi var. Selçuklu İlçesi sınırlarında bulunan 9 Mahalle ve 10 Mahalle olarak da adlandırılan mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülecek. Konya Büyükşehir Belediye meclis kararı resmen alınırken yıkımların önümüzdeki süreçte başlaması bekleniyor.

whatsapp-image-2024-09-23-at-14-12-30-001.jpeg

BELEDİYE MECLİSİ’NDEN GEÇTİ
İlk etapta Numune Hastanesi çevresini kaplayacak kentsel yenileme projeleri kapsamında proje alanındaki taşınmazların satın alınması, takas, trampa, kamulaştırma, vatandaş görüşmeleri, anlaşma/sözleşme imzalanması, plan, proje ve harita, uygulamaları, kat karşılığı anlaşma yapılabilmesi vb. tüm uygulamalar için meclis tarafından başkanlık makamına yetki verildi.
İŞTE KENTSEL DÖNÜŞÜM ROTASI
Meydan Evleri arkasında kalan ve yeşil alana isabet eden yapılar için tamamladığı kamulaştırma sonrası yıkım çalışmalarına başlayarak bölgedeki projelerin ve kentsel dönüşümün altyapısını oluşturan Konya Büyükşehir Belediyesi riskli binaların yıkım ve yenilenmesi projesini kademeli olarak 9 Mahalle, 10 Mahalle, Feritpaşa, Musalla Bağları, Medrese ve Nişantaş Mahalleleri’nde sürdürecek.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.