Konya bu ürünlerde Türkiye birincisi

Konya bu ürünlerde Türkiye birincisi
Konya’nın 42 bin kilometrekarelik yüz ölçümüyle Türkiye’nin en büyük ili olduğunu anımsatan Başkan Altay, ildeki tarımsal verileri ve üretimdeki Türkiye birinciliklerini paylaştı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Türkiye’nin gıda güvenliği için çok önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çekerek ildeki tarımsal üretim verilerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konya’nın sadece kendisi için üreten bir şehir olmadığını kaydeden Başkan Altay, “Hem coğrafi büyüklüğü hem ürün çeşitliği açısından adeta Türkiye’nin gıda güvenliği için çok önemli bir noktada bulunuyoruz. Konya’da üretim UNESCO tarafından dünyada ilk yerleşik şehir kabul edilen Çatalhöyük’te bulunan buğday tanelerinden anlaşıldığı üzere 10 bin yıldır kesintisiz devam ediyor. Bizim topraklarımızda insanlar 10 bin yıldır tahıl başta olmak üzere önemli ürünler üretiyor” ifadelerini kullandı.

altay.jpg

Konya’nın 42 bin kilometrekarelik yüz ölçümüyle Türkiye’nin en büyük ili olduğunu anımsatan Başkan Altay, “1 milyon 890 bin metrekare hektarlık tarım arazisiyle büyükbaş hayvancılıkta, süt üretiminde, şeker pancarı, buğday, arpa, fasülye, mısır, havuç, kiraz, kimyon, lale gibi ürünlerde Türkiye’nin en büyük üreticisi. Bununla birlikte küçükbaş hayvancılıkta, yumurta üretiminde, patates, bezelye, haşhaş, kavun ve vişne gibi ürünlerde ikinci sırada. Saydığım ürünlere bakarsanız Türkiye’nin temel ihtiyaçlarını en fazla üreten ya da ikinci sırada üreten şehir konumundayız” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum