Konya bu yatırımı bekliyor! Tramvay stadyuma ne zaman ulaşacak?

Konya bu yatırımı bekliyor! Tramvay stadyuma ne zaman ulaşacak?
Konya'da 2024 yılının son çeyreğine girilirken kamunun bu yıl 1,5 milyar TL ödenek ayırdığı Barış Caddesi Tramvay Hattı’nda henüz kazma vurulamadı.

2025 yılında Konya’da hizmete alınması hedeflenen 16,96 kilometrelik tramvay hattında çalışmaların ne zaman başlayacağı da gizemini koruyor.
Alaaddin-Kampüs ve Alaaddin-Adliye ve yapımına kısa bir süre önce başlanan Şehir Hastanesi-Sanayi hatlarının ardından tamamlandığında Konya’nın dördüncü tramvay güzergahı olacak Barış Caddesi’nde 16,96 kilometrelik tramvay hattı yapımı planlanıyor.

b6svmwe5pufiyc3vecdrvie3trebcrbtpykjqcqw.jpg

2025 yılında tamamlanması hedeflenen projenin toplam maliyeti de yılın ilk aylarında 3,1 milyar TL olarak açıklanmış ve bunun 2 milyar 531 milyon 628 bin lirasının dış kredi kaynaklı olacağı açıklanmıştı. Ayrıca bu yıl kamu kaynaklarından 1 milyar 493 milyon 66 bin lira bu proje için ayrılmıştı. Bu finansmanla birlikte projenin ete kemiğe bürünmesi bekleniyordu ancak aradan geçen sürede bu noktada bir adım atılmadı.

1qrepr2w7myuhmgg3adg1jp15fvxufkbvnzfbkfy.jpg

Yatırım planlamasına göre Konya’da entegre bir toplu taşıma ağının oluşturulması amacıyla Barış Caddesi’ne ve devamında mevcut hattın Şehir Hastanesine uzatılmasına yönelik iki ayrı proje gerçekleştirilecek. Dünya Bankası tarafından finanse edilecek, İLBANK ve Konya Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğundaki proje TÜMAŞ & ENCON ortak girişimi tarafından yapılacak projenin 16,5 km uzunluğunda ve 29 istasyonu olacağı ayrıca depolama-bakım onarım tesisinin de yer alacağı açıklanmıştı. Yine BBN Haber’in edindiği bilgilere göre Barış Caddesi Tramvay Hattı’nın güzergahı Fırat Caddesi, Beyhekim Caddesi, Barış Caddesi, Güzeldere Caddesi, Gaziveren Caddesi ve Hadimi Caddesi'nden geçecek. Toplam 43.9 kilometre uzunluğundaki hatta ilk etapta eski tramvaylar olarak da bilinin ve halen Sakarya Mahallesi’ndeki depolama alanında atıl vaziyette beklenen Alman yapımı tramvaylar kullanılacak.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum