Konya Büyükşehir, Seul'de ilgi odağı oldu

Konya Büyükşehir, Seul'de ilgi odağı oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin “Akıllı Şehircilik” alanındaki uygulamaları, Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen Akıllı Şehirler Fuarı’nda büyük ilgi gördü.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Seul’de gerçekleştirilen Smart Life Week etkinliğinde akıllı şehir projeleriyle boy gösterdi. Dünya genelinden 230 şehrin katılım sağladığı etkinlikte, Konya’nın yenilikçi ve çevre dostu uygulamaları büyük ilgi topladı. Belediye, 2022-2030 Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası doğrultusunda hayata geçirdiği projeleri uluslararası katılımcılara sundu.

konya-buyuksehir-belediyesi-akilli-sehir-seul.jpg

Etkinlikte “Medeniyet ve şehirleşme bu topraklarda başladı” sloganıyla, Konya’nın tarihsel ve geleceğe yönelik akıllı şehir çalışmaları anlatıldı. Erişilebilirlik, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme odaklı projeler, katılımcılar tarafından olumlu karşılandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2030 Akıllı Şehir Vizyonu ile Seul-WeGo 2023 Akıllı Şehir Liderlik Ödülü’ne layık görülerek, Konya’nın bu alandaki başarısını pekiştirdi.

Seul’deki etkinlikte, dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcılarla fikir alışverişi yapıldı ve Konya’nın insan ve çevre odaklı projeleri örnek teşkil etti. Konya’nın bu uluslararası etkinliklerdeki başarısı, şehrin gelişimine ve yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlıyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.