Konya Büyükşehir’den o ilçeye muhteşem eser

Konya Büyükşehir’den o ilçeye muhteşem eser
Konya Büyükşehir Belediyesi 31 ilçenin tamamında yürüttüğü topyekun kalkınma çalışmaları kapsamında o ilçeye büyük bir yatırım yapacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında 31 ilçenin tamamına yatırım ve hizmet götürüyor. Tüm ilçelerde topyekun kalkınma hamlesi başlatan, ilçelerde yeşil alan, meydan ve yol çalışmaları başta olmak üzere önemli yatırım ve projeleri hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi eser hizmetine bir yenisini daha ekliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında kentin 31 ilçesinde ihtiyaç duyulan yatırımları hayata geçirmek için yoğun gayret içinde olduklarını belirtti.

resim35-1-510x256.jpg

Altay, yatırım planlamasını ilçelerin ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla yaptığımız hizmetlerle ilçelerimiz her yıl bir öncekine göre daha çok gelişiyor, güzelleşiyor. 2018 yılından bugüne kadar 31 ilçemizde 12 milyar lirayı bulan yatırım yaptık. Sadece merkezde değil, tüm ilçelerde topyekûn kalkınma hedefiyle bambaşka bir Konya için emek harcamaktayız” dedi. Başkan Altay tüm bu çalışmalarla Türkiye Yüzyılı’na katkı sağladıklarını, Konya’yı her manada kalkındırmayı başararak, tüm dünyada adından söz ettirecek, her alanda yıldızı parlayan bir şehir haline getirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

resim36.jpg

ILGIN, OSMANLI KENT MEYDANI’NA KAVUŞUYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın’a kent meydanı kazandırmak için 10 Ağustos’ta ihaleye çıkacak. Lala Mustafa Paşa Külliyesi ile Pir Hüseyin Bey (Çukur) Camii çevresinde kalan bölgede yürütülecek Osmanlı Kent Meydanı Projesi kapsamında yaklaşık 10 bin metrekare inşaat alanına sahip alanda dükkanlar ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ait iki eserin çevresinde oluşturulacak meydan ile Ilgın halkı yıllarıdır özlem duyduğu ve ilçenin çehresini değiştirecek meydan projesine kavuşacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.