Konya Çevre Yolu’nda ihale sonuçlandı! İşte kazanan firma

Konya Çevre Yolu’nda ihale sonuçlandı! İşte kazanan firma
Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük çevre yollarından biri olacak Konya Çevre Yolu’nda Çumra-Konya arası 48-62. kilometreler arasındaki 14 kilometrelik bölüm için yapılan ihale sonuçlandı

Türkiye’nin en büyük çevre yollarından biri olacak ancak yavaş ilerleyen Konya Çevre Yolu’nda geçtiğimiz günlerde yapılan ihale sonuçlandı. Çumra-Konya arası 48-62. kilometreler arasındaki 14 kilometrelik bölüm için yapılan ihaleyi Temelsu Uluslarası Mühendislik Hizmetleri firması kazandı.
Konya’nın yıllardır süren “çevre yolu” hayali için sabırlı zaman zaman da hayal kırıklığına yol açan bekleyiş devam ederken, yeni gelişme şehre yeni bir umut oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü Program ve İzleme Dairesi Başkanlığı tarafından 2024’ün ilk günlerinde (9 Ocak) Konya Çevre Yolu için gerçekleştirilen ihalede yaklaşık bedel 12.4 milyon TL olarak belirlenirken ihaleye en düşük teklifi 11 milyon 484 bin 991 TL ile Temelsu Uluslarası Mühendislik Hizmetleri verdi. Yapılan değerlendirme sonucu firmanın yetkinliği onaylandı ve ihale sonuçlandırıldı.

ngktbgbvpudungs23x3hc44e4g6s2f4qmp0uwd52.jpg

14 KİLOMETRELİK BÖLÜM
Hükümetin eylem planlarına da giren ancak yavaş ilerlediği için eleştiri konusu olan Çevre Yolu projesi kapsamında Çumra-Konya arası 48-62. kilometreler arasındaki 14 kilometrelik çevre yolu için etüt ve proje danışmanlık hizmeti alınacak. Boruktolu-Hatıp (Meram) arasındaki bu yolun yapımına önümüzdeki yıl başlanması bekleniyor.
Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük çevre yollarından biri olacak bu yol, Konya’nın her tarafını kara yollarıyla örecek. Konya’ya eklenecek olan 119 kilometrelik çevre yoluyla 4 şehir yolu direkt bağlanıp yük taşımacılığı için binlerce ton yakıt tasarrufu sağlanacak. Ayrıca yeni çevre yoluyla şehrin ortasından geçen çevre yolundaki yoğunluğun azalması trafiğin rahatlaması planlanıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum