Konya dahil 23 ilde operasyon! DEAŞ'a ağır darbe

Konya dahil 23 ilde operasyon! DEAŞ'a ağır darbe
Konya dahil 23 ilde yürütülen “GÜRZ-15” operasyonlarında 88 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen "GÜRZ-15" operasyonları hakkında sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Türkiye genelinde 23 ilde düzenlenen operasyonlar sonucunda 88 şüpheli gözaltına alındı. Yerlikaya, özellikle Konya'nın da dahil olduğu illerde gerçekleştirilen operasyonlarda emeği geçen polisleri tebrik ederek, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

23 ilde hummalı operasyon

Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Adana, Ankara, Antalya, Bingöl, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Manisa, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas ve Tekirdağ illerinde DEAŞ terör örgütüne karşı operasyonlar düzenlendi.

Son terörist vurgusu

Konya’da düzenlenen operasyonların önemi, hem bölgedeki güvenliği sağlamak hem de terör örgütlerinin yerel düzeydeki yapılanmalarını çökertmek açısından büyük bir başarı olarak nitelendirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden savcıları ve görev alan kahraman polisleri tebrik ederek, “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Yerlikaya, operasyonların halkın desteği ve dualarıyla sürdüğünü belirterek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin” sözleriyle emniyet güçlerine olan minnettarlığını dile getirdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.