Konya dahil 27 ilde yasadışı göçmen kaçakçılığına geçit verilmedi!

Konya dahil 27 ilde düzenlenen "Kalkan-27" operasyonlarında yasa dışı göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 84 organizatör ve 1029 düzensiz göçmen yakalandı.
Konya dahil 27 ilde yasadışı göçmen kaçakçılığına geçit verilmedi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 27 ilde gerçekleştirilen "KALKAN-27" operasyonlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonların 4 gündür devam ettiğini belirten Yerlikaya, şu ana kadar 84 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1.029 düzensiz göçmenin** yakalandığını duyurdu.

Operasyon kapsamında yakalanan organizatörlerden 25'inin tutuklandığını, 7'si hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini ifade eden Yerlikaya, diğerlerinin adli işlemlerinin devam ettiğini belirtti.

Düzensiz göçe geçit yok

Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlara, İl Emniyet Müdürlükleri Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri katıldı. Operasyonlar, İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Yerlikaya, yakalanan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine teslim edilerek ülkelerine geri gönderileceğini belirtti. Ayrıca, operasyonları başarıyla yürüten polis ekiplerini ve Göç İdaresi personelini tebrik eden Yerlikaya, "Ülkemizi düzensiz göçün hedefi haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

Son olarak, halkın güvenliği için çalışan güvenlik güçlerine olan desteğini yineleyen Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" diyerek paylaşımını sonlandırdı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.