Konya denize giderek yaklaşıyor! YHT hattı geliyor

2022 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun müjdesini verdiği Konya-Adana arası Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalar sürüyor.
Konya denize giderek yaklaşıyor! YHT hattı geliyor

Mersin-Adana arasında 138 yıl önce hizmete giren demir yolunda yapılacak yüksek hızlı tren (YHT) çalışmaları nedeniyle tren seferleri 22 Nisan’dan durduruldu. Çalışmalar 2 yıl süreyle yapılacağı belirtilirken bu hatta ulaşımlar otobüs seferleri ile yapılacak.
DEV PROJE GERÇEKLEŞİYOR MU?
2022 yılında açıklama yapan ve 6 saat olan Konya-Adana seyahat süresinin Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla birlikte 2 saat 20 dakikaya düşeceğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu'nun sözleri yeniden gündeme geldi. Buna göre Adana-Mersin hattının tamamlanması ile birlikte Konya, Karaman üzerinden Adana ve Mersin'e bağlanacak.

tren.jpg


ÇED RAPORU HAZIRLANMIŞTI
Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna göre bugünkü tren hattının olduğu bölgeden, Konya - Karaman - Ereğli - Toroslar geçişi - Yenice şeklinde hat uzunluğu bulunuyor. Son durak olan Yenice'den sonra projesi başlayan hat Adana'ya ve Mersin'e doğru iki yöne ayrılıyor. Raporda hızlı trenin belirtilmemesi ise eski tren hattının devam edeceğini işaret etti.
HAYAL GERÇEK OLACAK MI?
TCDD, Konya'daki hızlı tren çalışmalarının devam ettiğini, tren hattı imalatlarının tamamlaması amacıyla Adana- Konya- Adana arasında işleyen 'Toros Ekspresi' seferlerinin 24 Mayıstan itibaren 3 ay süreyle durdurulduğunu duyurdu. Buna göre yapılacak hat sonrası Konyalılar, Akdeniz bölgesine Hızlı Tren ile seyahat edebilecekler.
İŞTE ÇED RAPORLARI

ed-1.jpg

ed-2.jpg

ed-3.jpg

CİHAD ALPAN - BBN HABER

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum