Konya, dünyaya damga vurdu

Konya yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiriyor. Spora ve sporcuya verdiği destek ile dikkatleri üzerine çeken Konya, dünyanın en uzun bisiklet yolunun bulunduğu ikinci şehir oldu
Konya, dünyaya damga vurdu

Bisikletin günlük hayatta ulaşım aracı olarak sık sık tercih edildiği Konya, 604 kilometrelik bisiklet yoluyla Amerika Birleşik Devletleri’nin 10 milyona yaklaşan nüfusuyla en kalabalık şehirlerinden biri olan New York’tan sonra en fazla bisiklet yoluna sahip şehir oldu.

bakan-kurum-konya-bisiklet-yolu-1-820x492.jpg

Konya’da geçmişten günümüze kadar her yaştan insanın ulaşım için tercih aracı olarak tercih ettiği bisikletlerin güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için önemli bir yatırım olan bisiklet yollarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Açılan yeni caddelerde olmazsa olmaz haline gelen bisiklet yolları Konyalı bisiklet severlerin güvenle bisiklet sürmesi için bir vazgeçilmez haline geldi.

x1np8wngly9mbqj2gzskukqlwiefqzoxjsfo2l6w.jpg

Dünya’da New York’tan sonra 2. olarak bir çok Avrupa metropolünü sollayan Konya, sahip olduğu 604 kilometrelik bisiklet yoluyla vatandaşlarını sağlıklı ve çevreci olan bisiklete yönlendiriyor.

Konya’da 600 binin üzerinde bisiklet olduğu bildirilirken, vatandaşlar uygun hava koşullarının olduğu zamanlarda arabalarının yerine bisikletlerin tercih ediyor.

ackwkku0azayhjgjongc4jaqqss5frbxoevtaih7.jpg

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum