Konya EDS'ler ile donatıldı! Şehirde 47 adet hız koridoru var

Konya kent merkezinde 15 farklı cadde üzerinde kurulu 47 adet ortalama hız koridoru sayesinde kazalar ve kural ihlalleri önemli ölçüde azaldı. Elektronik Denetleme Sistemi özellikle hız kaynaklı ihlallare asgari seviyeye çekiyor
Konya EDS'ler ile donatıldı! Şehirde 47 adet hız koridoru var

Konya’da yaygın olarak kullanılan Elektronik Denetleme Sistemi kural tanımaz sürücülerin canını sıksa da başta hız ihlali kaynaklı olmak üzere kent merkezindeki kazaların önemli ölçüde azalmasını sağlıyor. 15 farklı cadde üzerinde kurulu 47 ortalama hız koridorundaki kameralı takip ve denetleme sistemi Konya trafiğinin gözü konumunda.

whatsapp-image-2024-09-29-at-13-00-38.jpeg

EN UZUN KORİDORLAR
Şehir içinde EDS’yi yaygın hale getirerek şu anda devam eden EDS koridorlarında trafik kazalarının düşmesi ve kesintisiz yeşil dalga hızı ile akıcı şehir içi trafiğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. En uzun koridorlar 9312 metre ile Adana Köprülü Kavşağı ve Havaalanı Kavşağı olarak kayıtlara geçti. En kısa koridor ise Nalçacı Alt Geçidi (371 metre).
EDS NERELERDE VAR?
“Elektronik Denetleme Sistemi” (EDS) olarak adlandırılan ana izleme ve görüntüleme sistemi Konya’da Ankara Caddesi, Aksaray Çevreyolu, Adana Çevreyolu, Karaman Çevreyolu, Antalya Çevreyolu, Beyşehir Çevreyolu, Aliya İzzet Begoviç Caddesi, Hatıp Caddesi, Veysel Karani Caddesi, Aslım Caddesi, Yeni İstanbul Caddesi (3 ayrı nokta), Yeni Meram Caddesi ve Rauf Denktaş Caddesi’nde kurulu.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.