Konya Kitap Günleri'nin tarihi belli oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri’nin tarihi belli oldu. Ekim ayında yapılması planlanan Konya Kitap Günleri’ne birçok ünlü yazar katılacak
Konya Kitap Günleri'nin tarihi belli oldu

Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Konya Kitap Günleri için geri sayım başladı. Konya’dan ve Konya dışından kitap dostlarının buluşma noktası olacak Konya Kitap Günleri 6-15 Ekim tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Bir kültür şehri olan Konya’nın geçmişten itibaren medeniyetimizin en önemli merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay son fuarda, “Bu şehir onlarca medresesiyle, yetiştirdiği onlarca ilim adamıyla Türk-İslam medeniyetinin en güçlü şehirlerinden oldu. Bugün geldiğimiz zamanda ise beş üniversitesinde 120 bin üniversite öğrencisiyle yine Türkiye’nin en önemli eğitim şehirlerinden birisi. Biz de sizlerin hayatına bir katkı sunmak adına coşkulu şekilde Kitap Günleri düzenliyoruz. Aslında sadece kitaplarla değil, fikir dünyamızın önemli insanlarıyla da buluşmalar gerçekleşen etkinlik adeta bir kültür şölenine dönüşmüş durumda. Tabii Konya bunu fazlasıyla hak ediyor.

kitap-gunleri-basliyor-1.jpg

Çünkü Konya kütüphaneye en çok gidilen şehir. Konya insanların en çok okuduğu şehir. Biz de buna katkı sunmak için çaba sarf ediyoruz. Okuyan Konya ile gurur duyuyorum. İnşallah Kitap Günlerimiz her yıl etkisini artırarak sizlerin desteğiyle büyümeye devam edecek. Çünkü sizler bu salonları doldurmazsanız, sizler Kitap Günleri'ne gelmezseniz bizim yaptığımız işin hiçbir faydası olmaz. Gün geçtikçe ilginin arttığını görmek bizi kitaba ve kültüre yatırım konusunda cesaretlendiriyor” diye konuşmuştu.

İLÇELERDEN 100 ARAÇ KALDIRILACAK

Mevlana Yılı nedeniyle bu yılki Konya Kitap Günleri’nde Konya, Mevlevilik ve Hz. Mevlana’nın tanıtılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerden kaldırılacak otobüslerle fuara katılımı arttırmak ve organizasyonu daha büyük kitlelere yaymak amacında. Büyükşehir Belediyesi fuar kapsamında ilçelerden toplamda 100 araç kaldıracak.

kitap-gunleri-basladi-1.jpg

Türkiye çapında tanınırlığı olan ünlü yazarı Konya’ya getirip imza günü ve konferans etkinlikleri düzenlemek isteyen Konya Büyükşehir Belediyesinin davette bulunduğu aşağıdaki yazarlardan 30'u organizasyona dahil olacak. Bunun yanı sıra hem Konya'dan hem de Kona dışından onlarca yazar da programdaki yerini alacak.

Şermin Yaşar,

Gülseren Budayıcıoğlu,

Ahmet Şerif İzgören,

Saliha Erdim,

İskender Pala,

Cüneyt Özdemir,

Ruhi Çenet/Sümeyra Çenet,

Ahmet Hakan,

Murat Barış Muslu,

Beyhan Budak,

Hatice Kübra Tongar,

Hayati İnanç,

Ömür Akkor,

İbrahim Adnan Saraçoğlu,

Hakan Mengüç,

Mehmet Akif Ersoy,

Gökhan Çınar,

Bahadır Yenişehirlioğlu,

Nuri Bilge Ceylan,

Dücane Cündioğlu,

Emrah Sefa Gürkan,

Abdulkadir Selvi,

Gri Koç-Gökhan Müftüoğlu,

Kemal Sayar,

Bülent İnal,

Alev Alatlı,

Hülya Koçyiğit,

Nazan Bekiroğlu,

Gezegen Mehmet,

Orhan Pamuk,

Mustafa Kutlu,

Yılmaz Erdoğan,

Mazhar Alanson,

Ahmet Özhan,

Canan Karatay

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.